הרפתקה מינית ופגיעות רגשית

תאריך פנייה: 20.10.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אנונימי
ייעוץ לגבי החברה והזוגיות
20.10.2014 • 10:05

שלום
אורן,
אני והחברה יחד כבר שנה ו-7 חודשים.
שנינו בגילאי 20.
הזוגיות שלנו הייתה ממש טובה.
לפני כחודש היא עשתה משו שביקשתי מלא זמן ועכשיו אני מצטער על כך.
אמרתי לה שיש לי מחשבות קוקהולד. שתעשה משו עם גבר אחר ואז תספר מה היה ואיך היה.
היא עשתה וגם אני וכנ"ל היא מרגישים רע עם זה.
מפה והלאה היא רוצה הפסקה ללא הגבלת זמן, כדי לחשוב על הכל. בזמן הזה היא התחילה לדבר עם מישהו שפעם היו לה רגשות אליו. ואני מפחד לאבד אותה. שאלתי היא מה אפשר לעשות בעניין? היא אמרה שהיא מרגישה שהמערכת יחסים לא כמו שהייתה לפני שהיא עשתה מה שביקשתי. חשוב לי נורא להצליח לתקן ורציתי לדעת איך ומה לעשות.
תודה רבה

ד"ר אורן חסון
עולם רגשי שצריך לבטוח בו
20.10.2014 • 14:17

אנונימי יקר,
לא קל להשלים עם מצב שכזה. לפני כן חשבת אולי בעיקר על ההרפתקה המינית שלך, ולא על איך תכיל את ההרפתקה המינית שלה. ואולי חשבת שיהיה לך מסעיר ומדליק לשמוע את שלה, וגילית שזה לא כך, אבל אני פחות בטוח בזה. כך או כך, נשארתם עם אי הנעימות, כי איכשהו הכנסתם את עצמכם לפגיעות רגשית, ואולי אפילו להפגנת חולשות, ואולי לקושי של התמודדות מול "חטאים" (קרי: חריגה ממוסכמות חברתיות מוסריות) ששניכם מתקשים לעמוד בה. אתם בעיקר צריכים לשפר את האמון שביניכם. אני עוד לא בטוח אמון במה: האם בזה שלא תבגדו עוד זה בזה? - אני בספק שזו הבעיה. יתכן שהבעיה היא חמורה יותר, והיא התחושה שלה שהיא נכנעה ללחץ שלך בעשייה של משהו שהיא מאד לא מאמינה בו. אם זה כך, תצטרך בעיקר לבנות את האמון שלה שהיא יודעת לפעמים טוב ממך מה נכון לעשות ומה לא, ושתדע להקשיב לה כשהיא במצוקה. והרי לחצת עליה בעניין הזה כבר זמן רב, עד שהסכימה. אני חושש שכאן הבעיה, ועל זה תצטרך לעבוד. על ההקשבה שלך, על הרגשות שלה ועל ההבנה שיש לה עולם רגשי חשוב, ולפעמים רגיש משלך שצריך לבטוח בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אנונימי
קודם כל תודה על תשובתך המהירה
20.10.2014 • 14:54

ודבר שני,
מה אני אמור לעשות בעניין זה שהיא רוצה הפסקה ללא הגבלת זמן? לתת לה את זה? בזמן זה היא מדברת עם אחרים ומתחברת עם אחד שהיה לה פעם רגשות אליו.. מה אני אמור לעשות במצב כזה?

ד"ר אורן חסון
כבוד ומבחנים
20.10.2014 • 16:12

אנונימי יקר,
נדמה לי שמה שלא יהיה, חובתך כאדם שמכבד את עצמו, לכבד את רצונו של הזולת, גם אם זה מנוגד לצורך ולרצון שלך.כאן נכנסת האפשרות שאולי זה מבחן שבו היא בוחנת, במודע או שלא במודע, את הרצון והצורך שלך, ושאם אתה רוצה מאד וממשיך להתעקש, היא תהיה מרוצה. האם זה כך? - זו מחשבה מסוכנת. כי אם אתה כופה את עצמך עליה כשהיא לא רוצה, והיא רק נכנעת לך כדי שלא להיכנס לעימות, או בגלל רגשי אשם, או בשל חולשה אחרת שלה, איזה מין יחסים הם אלו? האם אלו היחסים שתרצה שיהיו לך עם בת זוג לחיים? ואם היא כן רוצה, אבל זה מה שהיא זקוקה לו כי אחרת היא לא בטוחה בעצמך ובך, איזה מין יחסים יהיו לכם בהמשך? - כך או כך, נראה לי שאם היא אומרת לך במפורש, ושלא מתוך כעס, שהיא לא רוצה, הנכון הוא להשאיר את הדלת פתוחה למקרה שתתחרט בהמשך, ו כדי שתדע שאתה רוצה, ולסגת כדי לכבד אותך ואותה, למקרה שהיא באמת לא רוצה, או למקרה שהדרך שלה היא להעמיד אותך במבחנים, שממילא יערערו את הזוגיות שלכם בעתיד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083