הריון, נישואין וספקות - מה עושים?

תאריך פנייה: 25.02.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מבולבלת
מתוסבכת
25.02.2014 • 11:34

שלום
ד''ר,אני בבעיה רצינית עם עצמי....אני מתחתנת עוד חודש ...בהריון בחודש שלישי ...הריון רצוי מאוד מצד בעלי לעתיד,אני יותר חוששת ומרגישה קצת לא מוכנה אבל הוא נותן לי את הכח להתגבר על התחושות האלו.זו לא הבעיה ...הבעיה היא האקס שלי...שהיום גם הוא נשוי עם ילד...היייתי איתו במשך שנה לפני בעלי לעתיד.הקשר נגמר מסיבות לא כל כך ברורות ...זה נגמר ונשאר מעורפל.יצא לי לראות אותו כמה פעמים באירועים של חברינו המשותפים וכל פעם שראינו אחד את השניה היה איזה קטע של ללת לצד לדבר דקה ואז לברוח אחד מהשני שחס וחלילה לא יראו אותנו יחד.לפני כמה זמן הוא שלח לי בקשת חברות בפייסבוק , לא אישרתי אותו והוא לא התייאש שלח שוב ושוב ושוב וידעתי מה הוא רוצה,הוא רוצה לראות איך החיים שלי מתנהלים אז פתחתי את הפרופיל שיהיה זמין גם לאלו שלא חברים שלי ואז הוא הפסיק עם הבקשות.זה כבר כמה ליליות שיש לי חלומות עליו,לפעמים חלומות מהעבר מהתקופה שלנו יחד ולפעמים חלומות שלכביכול עתיד ומה יכול לקרות לי ולו . זה כל כך הזוי אבל זה לא נותן לי מנוח .איך אני יכולה לעזור לעצמי עם המחשבות והחלומות האלה? הרי זה לא הגיוני שאני לפני חתונה והוא נשוי עם ילד ועדיין יהיה לי על מה לחשוב בכלל. אוף ד''ר אני מתוסבכת עם עצמי !

ד"ר אורן חסון
החלטות עכשיו והחלטות אחר-כך
01.03.2014 • 19:23

מבולבלת יקרה,
נקלעת ללחץ זמן שבו את מחוייבת להחליט, לכאורה, את "הדבר הנכון". הבנתי שאת לא בטוחה - ואולי יותר מאשר בהריון עצמו - בבן הזוג שלך.האם את באמת רוצה להתחתן איתו? ואיך מצליחים להפריד בין עצם הרעיון של הבאת תינוק לעולם, שזה כבר בקצה האצבעות, לבין החתונה, שאת לא שלמה איתה? לכן, לא פלא שאת "בבעיה רצינית עם עצמך". ולכן, אוסיף ואומר, לא פלא שעכשיו את חולמת על מי שהיה (האקס שלך). המחשבות הללו הן כנראה חלק מהספק הגדול שאת מטילה על הנישואים. נראה לי סביר מאד שלא האקס שלך הוא העניין, אלא חוסר הביטחון שלך באשר לזה שמיועד להיות בעלך בעתיד. כך שאת צריכה למעשה לפתור את העניין הזה.לצערי, אני לא יודע אם את יכולה ("לפתור", כלומר). במילים אחרות - את כן צריכה להחליט. אבל קשת ההחלטות שלך רחבה מאד, ולכל אחת יש מחיר מסויים. החל מלשמור את התינוק ולהתחתן ולחיות ביחד כמשפחה מכאן ואילך, דרך לעשות את הכל, אבל להתגרש בהמשך אם זה לא יצליח, דרך לשמור על ההריון, ועל ההורות המשותפת, שהם סוג של שותפות לכל החיים, אבל מבלי להתחתן ומבלי לחיות ביחד, ועד לויתור על ההריון ועל בן הזוג גם יחד. אבל החלטה אחת צריכה להיעשות מהר - לשמור או לא לשמור על ההריון. במקרה שחוסר שביעות הרצון שלך מהקשר הזה ישפיע, תיפרדי מאביו. אם ומתי שזה יקרה, לפני או אחרי החתונה, זהו מחיר שתצטרכי לשלם. מן הסתם זה ישפיע על הצאצא המשותף שלכם, אבל עם רצון טוב אפשר לצמצם את הנזק למינימום. הרבה יותר חשוב הוא שתהיו מאושרים איתו, ושותפים טובים לדרך ביניכם. כך או כך, מה שלא תחליטי, סוג של חלום מסויים שיהיה לך, יצטרך להתנפץ. זה לא אומר שלא יהיו לך חיים טובים, וזה לא אומר שגם לצאצא, אם תבחרי להשאיר אותו, לא יהיה חיים טובים. אבל את צריכה להחליט עכשיו על דרך, ולזכור שיש דברים שתוכלי ותצטרכי להחליט בהמשך, על פי מה שיקרה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083