הריון מדומה: תמיכה או אינטימיות?
נרי
מחשבות על פרידה
⌄
ערתי לא מעט משברים בחיים ,נפלתי וקמתי המשכתי הלאה אני גרושה עם שני ילדים הכרתי בחור שמצא חן בעיני ואז הוא נעלם כששב לאחר חודשיים הסביר שיהיה במצוקה פוטר מהעבודה ועוד אינספור קשיים אט אט הקשר התהדק ונרקם קשר אפלטוני מדהים עודדנו אחד את השניה אלא שאני תמיד ציפיתי שהקשר יתפתח לקשר רומנטי ואינטימי יותר והוא הביטח שגם זה יקרה בוא הזמן וכרגע הוא נמצא במחסום רגשי עקב הבעיות אליהן נקלע תמכתי בו לאורך כל הדרך וכשהיו ימים שנשברתי הוא עודד אותי הרעיף עלי מחמאות וההיא שאני מאוד יקרה וחשוב ה לט ואינו רוצה לאבד אותי אנחנו כבר בקשר מזה 9 חודשים ללא כל קשר מיני או אינטימי כלשהוא ועכשיו איבדתי עניין ,קשה לי מאוד להודיע לו ואולי בתוך תוכי אני לא באמת רוצה להיפרד ממנו כי הוא מאוד חשוב ויקר לי אולם אני מרגישה שאני פוגעת בעצמי עם המשך הקשר שלא מוביל לשום מקום ,לעיתים אני בטוחה שהוא באמת אוהב אותי ולרגעים חושבת מה יהיה כל שיחה בנושא איתו מחזירה אותנו לקשר עם הבנה עמוקה יותר כשהוא טורח להגיד לי שוב ששאני חשובה ...וחבל לו לאבד אותי אלא שהוא לא מבין שכל רגע שעובר הוא מאבד בי דברים יפים והנאות אחרות מאוד חסר לי הקשר האינטימי איתו ולאו דווקא המיני ,החיבוק/ליטוף הנשיקה להניח את הראש על הכתף.ברור לי שהוא עובר תקופה מאוד קשה והוא נמצא בטיפול אצל פסיכולוגאולם לפעמים כשאני חושבת על עצמי גם כואב לי.עכשיו לא ברור לי כלום מה אני מרגישה לפעמים אני מוצאת עצמי בוכה על העובדה שהקשר מסתיים ביוזמתי ולעיתים אני חזקה וחושבת שכך צריך להיעשות.אז מה לעשות
ד"ר אורן חסון
פנס בסימטה ללא מוצא
⌄
נרי יקרה,
ראי, תשעה חודשים זה הריון ארוך מאד מכדי שלא תהיה לידה בסופו. ולכן השאלה היא אם ההריון אינו הריון מדומה ממילא?כלומר, את הרגשת את הצורך באינטימיות. הוא, מסיבותיו שלו, לא הרגיש זאת, או לא הרגיש זאת מספיק חזק. יכול להיות, לכן, שאת גם לא קוראת נכון את המציאות, כלומר, שאולי גם כך לא היה מעוניין באינטימיות, אלא בתמיכה האפלטונית והחברית שלך. את לא באמת יכולה לדעת מה עובר בנפשו, אלא רק את מה שעובר דרך המסננות המאד עבות שלו. מבחינתך, לא רק שהתזמון לחיבור שלכם כבר פג, אלא שאפילו פג לא יצא מההריון המדומה הזה. תמכת בו עד עכשיו. אל תקחי אחריות על חייו בהמשך, יש לו את הסיבוכים שלו, ואת צריכה לחפש את האושר שלך במקום שבו באמת תוכלי למצוא אותו, ולאו דוקא מתחת לפנס שדרכך נקלעה אליו, אשר נמצא בסימטה ללא מוצא.יכול להיות שאם תעשי זאת הוא "יתעשת" וינסה לעשות מאמצים. אם יהיה חשוב לך לבדוק אם זה ממשי, בדקי. אבל שימי לך גבולות זמן. ואם הוא לא ינסה, הביני שזה מה שיש, והמשיכי בדרכך.