בגידה וקינאה: טיפים להתמודדות
אורלי
הבהרות
⌄
ד'ר תודה על התגובה, ניחשתה את הרוב. אנחנו נישואים מזה עשר שנים יש לנו שני ילדים מקסימים, בעלי עבר תאונה לפני כחצי שנה בעבודה, עקב הפציעה הוא הכיר אישה מיחדת במינה מבחינת אישיות ואני מסכימה שזה אכן כך,הזוגיות שלנו היא חזקה תמיד הרגשנו את זה מכל הבחינות, הוא התחבר אליה רגשית ומודה שטעה הוא בעצמו לא יודע למה אבל הבין שטעה וסיפר לי, אבל גם סיפר שהם בתהליכי היפרדות פחות טלפונים ולא מתראים,זאת אומרת שהוא הבין שטעה ולא היה יכול לשאת שהוא עושה לי דבר כזה,המצפון שלו פשוט אכל אותו. אני חוזרת ושואלת אותך האם זה אפשרי והגיוני שבחור יכול להשאר עם מישהי בקשרי חברות כשיש לו כרגע לפחות רגשות אליה והאם אני צריכה להתקשר אליה או לא? לא לצורך ריב אלה לדבר איתה כאילו כלום לא קרה,כי זה מה שהבעל היה רוצה שיקרה האם הבקשה הזו לא מוגזמת?
ד"ר אורן חסון
נסיבות
⌄
אורלי יקרה,
לפעמים, במקרים של קינאה לא מוצדקת כלפי ידיד/ידידה של הצד השני, אני כן ממליץ על פגישה משותפת. הסיבה היא פשוטה אם היא הופכת להיות גם הידידה שלך, אזי כדי לעשות משהו איתו, זו לא רק בגידה שלו, זו גם בגידה שלה, והסיכוי קטן יותר לכך.אלא שבמקרה שלכם, הבגידה כבר נעשתה. בן זוגך יכול לבקש ממך להיפגש איתה, אבל הוא לא יכול לדרוש זאת. כי בהחלט יכול להיות שרגשית זה יהיה מעל לכוחך. וזה הרושם שאני מקבל משני המכתבים שלך.לגבי הקשר שלו איתהאת פגועה, ורוצה להיות בטוחה שהוא נקי מפיתויים יומיומיים עם אותה אשה, או מתקשה לשאת את האפשרות הזאת, רגשית. לכן, הגיוני וסביר שתרצי שינתק ממנה את הקשר. אחרי הכל, הוא זה שפגע בך, והוא זה שאמור לדאוג לך כדי לרצות אותך, וכדי לרכוש את אמונך. אלא שאני לא מכיר מספיק את הנסיבות, ולדעת אם זה באמת אפשרי בגבולות עשייה סבירה. כלומר, אני יכול לתאר לעצמי גם מצבים שבהם זה כמעט בלתי אפשרי.