הריון, גירושין ונטייה מינית: התמודדות

תאריך פנייה: 05.03.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגי
זהות מינית אחרי 7 שנות נישואין
05.03.2011 • 15:34

דר' חסון שלום רבאישתי ואני מכירים מגיל מאוד צעיר. אנחנו יוצאים כ 11 שנים ונשואים כ 7 שנים. יש לנו שני ילדים וחיי נישואין רגילים. לאחרונה הבנו שיש ביננו בעיית תקשורת. מסתבר שאני לא מקשיב, אני רק שומע. ובמקביל אישתי כבר לא מרגישה את אותה יכולת שהייתה לה להיות פתוחה איתי.הבנו שהבעיה קיימת בעקבות קשר של חברות שיתפתח אצל אישתי עם חברה מהעבודה. הקשר הזה הוא מעבר לקשר חברות רגיל וזה ברור לשלותינו. במקביל גיליתי שאישתי מסתובבת עם שאלה לגבי הזהות המינית שלה. החברה סטרייטית. כשדיברנו היא אמרה שהיא לא יודעת לומר על זה כלום. בנוסף היא אומרת שזה לא משהו שהיא נכנסה איתו לזוגיות שלנו ושבעבר היא מעולם לא מצאה את עצמה מתעסקת עם הנושא. אני יכול לומר גם שבחצי השנה האחרונה לפני שהכל התחיל ניסינו להכנס להריון ובדיוק עכשיו שהכל עלה גם נכנסנו להריון.הייתי רוצה לדעת האם יכול להיות שאישתי הכן נמשכת לנשים או שמה יכול להיות שמדובר בתחושות שנובעות מאותו חוסר בזוגיות שלנו שהחברה ממלאת?אנחנו החלטנו שאנחנו מנסים להמשיך ביחד ושאנחנו מנסים לשפר את התקשורת שלנו, אך אנו לא בטוחים שזה נכון להמשיך בהריון כל זמן שאנחנו לא יודעים האם התהליך יסתיים בצורה חיובית.מה יכולות להיות ההשפעות של קבלת החלטה כמו הפלה? האם להחלטה להמשיך בהריון יכולות להיות השפעות חיוביות? אישתי טוענת שאת ההריוןהיא רוצה וגם אני מרגיש כך.תודה מראשהעיניין דחוף בגלל חלון הזמן המוגבל שיש לנו כדי לקבל החלטות לגבי ההריון

ד"ר אורן חסון
מורכבות: מיניות, נישואים, פרידה
05.03.2011 • 22:38

חגי יקר,
זו שאלה מאד מורכבת. בעיקר עניין ההריון. אחרי הכל, יש לכם גם כך שני ילדים במשותף, ולכן גם אם ילד נוסף לא ייקל במקרה של גרושים, הקושי יהיה בעיקר בהתחלה, כשהוא קטן. ממילא זה לא מצב שבו תעלמו זה לזו, כמו שיכול לקרות בגרושים ללא ילדים. ולכן, השאלה העיקרית היא איך תסתדרו לאחר הגרושים. אם שניכם מעוניינים בעוד ילד, וגם בכך שהיחסים ביניכם יהיו טובים כהורים גם לאחר מכן, יתכן מאד שתצליחו להתמודד עם זה. אם אתם לא בטוחים, למשל כי תכעס עליה מאד על זה שבגלל אי הבהירות שלה עם עצמה הכל השתבש, ואולי דווקא בגלל העובדה שילדיך יחיו עם גבר אחר, או אולי בכלל עם אשה אחרת – חישבו פעמיים.במקביל – לכו ליעוץ זוגי. אתם בנקודה קריטית, לא רק בגלל ההריון, אלא גם בגלל שלא ברור לכם לאן אתם הולכים, ואפילו לא למה.ולגבי שאלת הנטייה המינית: כאן, המציאות יכולה להיות מאד גמישה. ראשית, יתכן שבאמת התקשורת איתך היתה חסרה מרכיבים שהרבה יותר קל לה לייצר עם אשה. זה משהו שאפשר ללמוד (כן, גם אתה – ואני אומר זאת לפי מכתבך שאינו מתלהם, ורגיש מספיק כדי להראות פוטנציאל טוב). שנית, הנטייה המינית, ובעיקר אצל נשים, אינה חייבת להיות שחור או לבן. היא יכולה לקבל בין לבין צבעים שונים. כלומר, אשתך בהחלט יכולה להיות כזו שנמשכת גם לגברים וגם לנשים. ואולי המיניות החבויה שלה, של האפשרות למשיכה או סקרנות מינית גם כלפי נשים, היא זו שמדגישה עוד יותר את הבדלי התקשורת בעיניה, ומאפשרת לה להתאהב או להימשך לאשה שאיתה התקשורת מתאימה יותר למה שהיא צריכה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083