הרהורים שניים בזוגיות: מה קורה?

תאריך פנייה: 04.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שירי
לסגת או לזרום?
04.04.2012 • 13:45

שלום,
אני בת 25. מידי פעם אני קוראת בפורום וכעת מקווה שתוכל לייעץ גם לי. הסיפור שלי מורכב אך אשתדל לתמצת. לפני כשנתיים הכרתי מישהו מהלימודים ונעשינו ידידים. כבר מן ההתחלה היה בינינו חיבור מאוד טוב בדיעבד הבנו שמתחת לפני השטח גם הייתה משיכה משני הצדדים אך שום דבר רומנטי לא קרה בזמנו. אציין כי באותה תקופה הייתה לו חברה 6 שנים. היינו מנהלים שיחות ארוכות ובחודשים האחרונים אף היינו נפגשים מס' פעמים בשבוע כידידים. לפני כ3 חודשים פתחנו את הקלפים מה שנקרא כי לא יכולנו להתכחש שיש כאן משהו מעבר. באותו סוף שבוע הוא נפרד מחברה שלו. אינני יודעת אם אני הייתי הסיבה או רק הטריגר או גם וגם. מפה לשם, הפרידה שלו ממנה לא הייתה קלה כמו שחשבתי. במשך חודשיים וחצי הם נפרדו האחד מהשנייה כאשר היא לא מפסיקה להתקשר, לבכות, לבוא אליו הבייתה, לדבר עם כל מי שמכיר אותו, לשכנע. במהלך הזמן הזה השתדלתי שלא ללחוץ והוא מצידו נתן לי להרגיש שרוצה להיות איתי ומצד שני אמר שקשה לו. יום אחד אמר לי שהוא צריך להיות לבד לחשוב. לא דיברנו שבועיים עד ששוב חזר ואמר שרוצה להיות איתי. אמרתי שעד שהסיפור הזה לא מסתיים מבחינתי אין מה לחזור. לפני שבוע הכריז בפניי שהיא לקחה את החפצים שלה מהדירה שגרו בה. בא אליי בלי להודיע כי חשש שלא ארצה לדבר איתו ואמר שרוצה להיות איתי. יצאנו ובשבוע האחרון נתתי לזה הזדמנות ושמתי הכל מאחור. אבל...בימים האחרונים אני מרגישה שהוא מרוחק השיחות לא זורמות למרות שאני משתדלת להישאר עם שמחת חיים ולהזרים אותן ולתת לו הרגשה שאני כאן עכשיו. אינני מראה לו תלותיות ולא מתקשרת בכל שעתיים אבל מראה אכפתיות ואהבה. כעת, אינני יודעת כיצד לפרש את התנהגותו. מצד אחד אני יודעת שפרידה של 6 שנים איננה דבר קל ובוודאי שייקח לו זמן להוציא אותה מהראש. מצד שני, הוא נותן לי מסרים כפולים אומר שמעוניין בי סיפר למשפחתו עליי ושהם רוצים לראות אותי, אך מעשית, הוא מרוחק וזה מתבטא בשיחות שאינן כתמול שלשום ובגדול לא מתנהג כמאוהב בתחילת קשר. האם אני צריכה שוב לסגת? אני לא יודעת אם לקיים שוב שיחה זה טוב כי מצד אחד אני חושבת שצריך לזרום ולא לתת לו לשקוע בעבר. מצד שני, אינני רוצה לצאת שבורת לב. אציין שמדובר בבחור רגיש וסגור שלא ממהר לחשוף רגשות ולדבר עליהם. ואני אומרת את זה כי על הנייר עלול להתפרש כי הוא משחק בי אבל אני לא חושבת שזה המצב. אחרי כל מה שעברנו, הוא חשוב לי מידי מכדי לוותר. מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
מידע על מה שקורה
05.04.2012 • 18:10

שירי יקרה,
ברור הרי שאת לא יודעת הכל ממה שמתרחש בנפשו. האם זה משום שכאשר סוף סוף הייתם ביחד, גם מינית, הסקס לא היה מוצלח מספיק לטעמו ויש לו הרהורים שניים? ואולי משהו אחר שיכול להתגלות עכשיו ושהוא לא ידע עליו קודם? האם הבחור עדיין לא סגר הכל עם האקסית שלו? – אני לא יודע. הוא לכאורה התחייב כלפייך, אבל אולי בדיוק זה מה שמפריע לו. שהוא התחייב למשהו, שעכשיו יש לו הרהורים שניים כלפיו. אבל יתכנו גם דברים אחרים, והדמיון לפעמים הוא דל מאד ביחס למה שבאמת קורה. תצטרכי גם להתאזר בסבלנות, וגם – לדבר איתו. לבקש ממנו שיהיה גלוי איתך, ולא לפחד מזה למרות שעכשיו אתם מדברים על עניינים הרבה יותר אינטימיים מבעבר, וזה לא קל, אבל זה הדבר היחיד שייתן לך מידע על מה שקורה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083