הרגלים וזוגיות: התאמה וחיבור מחודש

תאריך פנייה: 03.02.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
moon
צריכה עצה
03.02.2011 • 09:31

בעלי ואנוכי נשואים כשנה, (ביחד כבר 3 שנים) לא גרנו ביחד לפני הנישואים, והשנה הנוכחית הייתה קשה במיוחד, כי כל ההכרות של מעבר לגור ביחד הייתה קשה.בעלי הייתה ועדיין ישנה אובססיה למחשבים (יותר נכון התמכרות) זה מתבטא בכך שהוא יכול לעביר 20 שעות ביום בלשבת על מחשב ולא לזוז, זה בעיקר סרטים, וידאו, פורומים דיוניים וכן בלוגים. הדבר מוביל לאי תקשורת בינינו מה שמוביל עוד יותר לכעסים מצידי.בכל פעם שאני מנסה לדבר איתו בזמן שהוא על המחשב הוא פשוט מתעצבן ואומר בכעס, "כן , מה את רוצה"מה שאומר מבחינתי לפעמים אני פשוט מפחדת לומר לי דברים או להפריע לו באמצע . חשוב לציין כי אני עובדת רוב שעות היום, וכשאני מגיעה הביתה ורואה את בעלי על המחשב זה פשוט גורם לנו לחוסר תקשורת כי אנחנו מדברים רק במיטה לפני שהולכים לישון וגם זה בתקווה שהוא לא על המחשב.חשוב לציין שהוא סטודנט, והתמכרות שלו גורמת לו לעוד יותר לחץ לקראת המבחנים, היות והוא לא לומד אלא מבזבז את זמנו על המחשב, הוא לא מרוכז.אתמול ניהלנו שיחה לגבי העניין הזה, והוא כמובן התחיל להגיד לי תירוצים למה הוא יושב על המחשב רוב הזמן, כי משעמם לו , ואין לו מה לעשות.אני מבינה שזה איזשהו שלב של תחילתה של שחיקה בזוגיות כי גם החשק המיני שלו ירד, בעבר הייתה לנו בעייה מינית כלשהי , מה שלא איפשרה לנו קיום יחסים תדיר , כיום הבעיה כמעט ולא קיימת, אבל זה השאיר צלקות אצל בעלי מה שמעיד כי לא כל כך חושק בי. דבר הגורם לי לחשוב כי כבר אינו אוהב אותי ולא איכפת לו ממני .השאלה העולה היא:האם זו באמת השחיקה בזוגיות , אבל אצלנו היא מגיעה קצת יותר מוקדם מהרגיל ?האם הוא מנסה לברוח ממשהו - זבמן שהוא שקוע כל כך במחשב ??-הערה חשובה נוספת- הוא אמר לי שהוא מרגיש שמחשב משתלט לו על החיים והוא ביקש את עזרתי בכך, וכשהתחלנו להתחיל לחפש עזרה, וקבענו פגישה הוא פשוט לא הלך ואמר שהוא יעשה את זה בזמן שלו, כשהוא חושב לנכון (מה שמפחיד אותי זה שהעזרה הזו לא תגיע כלל ויחסינו יתדרדרו)אני לא יודעת האם עליי להשאיר את המצב כפי שהוא או להתחיל לעשות משהו בנידון,שכחתי לציין כי שנינו לקראת סוף שנות ה20 לחיינו - וכמובן שיש בנינו אהבה גדולה, אך לצערי אני לא יודעת לאן היא אבדה :(

ד"ר אורן חסון
הרגלים, וזוגיות מתרחקת
03.02.2011 • 22:33

מון יקרה,
המעבר למגורים ביחד אכן קשה, כי אתם לומדים את ההרגלים של הצד השני, נדרשים להסתגל אליהם, נדרשים להתאים עצמנו אליהם, ונדרשים ליצור חלוקת תפקידים, שכל אחת מהן הופכת להיות תקדים "לכל החיים".קשה לו להיפרד מההרגלים שלו, וכאן הקושי. מצד שני, לו הפיתויים הזוגיים היו חזקים, הוא היה לומד לוותר על זה. אולי על זה את צריכה לעבוד – על יצירת הנאות חדשות משותפות. על יותר יציאות מהבית. על בילוי יחד, על סדרות או תוכניות טלויזיה שכיף לכם לראות ביחד, על חברים בבית, סקס (כן, גם כחלק מהעניין – ואם יש בעיה, צריך ללמוד להניע את המיניות שלכם מחדש), ועוד. נסי להיות יצירתית. ואם כלו כל הקיצים, יכול להיות שיעוץ זוגי יהיה הדבר הנכון, כדי להגיע בעזרתו להרגלים חדשים, וגם לחיבור רגשי מחודש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083