מה לעשות כשפוגעים בך?

תאריך פנייה: 03.02.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שלומית
מה ההבדל בין השפלה ותמיכה
03.02.2011 • 01:52

שלום רב
ד"ר,לפני הכל ברצוני להודות לך על התגובה הקודמת שלך שעזרה לי מאוד.אני לא ממש טובה עם אנשים ואני גם אדם שחרד ליד אנשים והחרדה גוברת כשמדובר באנשים חסרי טאקט, כאלו שאוהבים להשפיל או שלא נחמדים או עוקצניים. וזה קורה מידי פעם כשיש לי אינטרקציה עם אנשים כאלו שאני רואה שאנשים אחרים מתמודדים איתם בקור רוח ואילו אני מאבדת את עצמי ועושה מעצמי צחוק ...במקום לענות או להרגיש נוח אני נופלת שוב ושוב ועושה עוד ועוד טעויות מולם.היום לצערי פגשתי אדם כזה, את האדם הזה איני מכירה לעומק, הוא חבר של חברה, עמדנו באירוע מספר אנשים במעגל ואותו אדם מגיע אומר לי שלום ומיד אח"כ מספר מול כולם איזה סיפור ששמע מאדם אחר בו נהגתי בטיפשות גמורה. זו הפעם השלישית בחיי שאני פוגשת בו, ובפעם השנייה הוא גם עשה לי את זה, הוא סיפר את אותו הסיפור מול חבר שלי. בפורום הקבוצתי גם ככה אני בחרדה ודווקא אז הוא נתקע לי כמו קוץ ב* סליחה על הביטוי אבל הרגשתי מושפלת וחרדה כפליים, לא יכולתי לעקוץ בחזרה אין לי שום מידע לגביו אני לא מכירה אותו, כל מה שיכולתי לעשות הפעם זה להצדיק את מעשיי ולהסביר לאנשים האחרים למה נהגתי כפי שנהגתי.עכשיו, מילא סיפר את הסיפור פעם אחת....אבל למה שוב? בפורום מלא של אנשים?כשהוא בכלל לא מכיר אותי....רק דרך סיפורים של אחרים?הרגשתי מושפלת ממש וטיפשה גמורה, גם ככה ההערכה שלי כלפי עצמי לא משהו אבל סליחה מי הוא חושב שהוא?הוא אדם שנחשב למשכיל עם כמה תארים, ולי אין תארים ואין לי תעודות....אז מה, זה הופך אותו ליותר טוב ממני? הוא לא טועה? למה אני לא מסוגלת לענות לאנשים כאלו? מה עושה בן אדם לטוב יותר? החוכמה האינטלקטואלית שלו?חברה שלי שהייתה איתי אמרה שזו סתם התבדחות , כי זה כל מה שהוא יודע עליי, ושכל מה שאני צריכה לעשות זה לעקוץ בחזרה,אבל אני חושבת שהוא עשה זאת כדי להשפיל אותי ולהראות לאנשים כמה שאני טיפשה כדי שהוא ירגיש יותר טוב עם עצמו, כי הוא מכוער ולוזר, אולי לא מבחינת השכלה אבל מבחינות אחרות.וחוץ מזה שאני לא מסוגלת לעקוץ בחזרה.מה דעתך? איך יודעים מתי זו השפלה ומתי זו עוקצנות חברתית? איך מעמידים אדם כזה על מקומו?

שלומית
מה ההבדל בין השפלה ותמיכה
03.02.2011 • 01:53

הכותרת הייתה אמורה להיות מה ההבדל בין השפלה להתבדחות לא מזיקה/חברתית

ד"ר אורן חסון
מי שמכיר אותך, יודע מה את שווה.
03.02.2011 • 22:32

שלומית יקרה,
מה לעשות... יש בני זונות (סליחה – אנשים חסרי טקט), שלא יודעים מתי הם פוגעים באחרים, או שלא אכפת להם כל עוד הם הופכים להיות מסמר לרגע. בעיניהם לפחות. ומה לעשות, לא כולנו יודעים לשים אותם במקום ברגע הנכון ובעזרת המילים הנכונות. זה לא רק את. כמעט לכולנו יש הקטע הזה שבו אנחנו יודעים, רגע אחרי, מה היינו אמורים להגיד, כדי שזה יהיה הדבר הנכון, וכדי לשמור על כבודנו טוב יותר. זה באמת לא רק את כך. והתארים שלו לא הופכים אותו ליותר טוב, וגם לא ליותר בטוח בעצמו או יותר נדיב. הם אולי מפחידים אותך, אבל אולי האגרסיביות שלו היא זו שמפחידה אותך יותר.אז הוא מכוער ולוזר, כפי שאמרת, והוא כוחני יותר ממך, ולא תמיד תצליחי להעמיד את כל מי שיאמר לך משהו לא נכון במקום ובזמן. מכיוון שהוא לא שייך לחברה שלך באופן קבוע, ומכיוון שהחברים שלך מכירים אותך היטב, לא אמירה אחת וחד פעמית (או דו פעמית) של מישהו יקבעו את חוות דעתם עליך. אז עזבי. אמנם ההרגשה באותו רגע היא הרגשה רעה, אבל זכרי שמי שמעריך אותך ימשיך להעריך אותך, ומי שמעריך אותך פחות ימשיך להעריך אותך גם כן, בדיוק באותה מידה שהעריך או לא העריך אותך קודם. מי שמכיר אותך היטב לא ישנה את דעתו עליך באופן דרמטי בעקבות סיפור אחד שולי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שלומית
מי שמכיר אותך, יודע מה את שווה.
04.02.2011 • 02:35

המון המון תודה!!!!!