הקנטות בזוגיות חדשה: איך לא לפגוע?

תאריך פנייה: 14.12.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
אני
מה עושים
14.12.2005 • 12:56

שלום
לך.אני בת 32 והכרתי גבר דרך אתר הכרויות באינטרנט שגם מוצא חן בעיניי והוא גם רציני סוף כל סוף .הבעיה היא שאני מרגישה שהוא לא נותן בי אמון ומנסה ל"ביית" אותי(זה פחות חמור בעיניי).לדוגמא: תפסתי אותו מחטט לי בפלאפון.אתמול נורא כעסתי כי במהלך שיחה הוא שאל אותי מה את עושה ואני אמרתי לו שאני גולשת באינטרנט ואז הוא התחיל באתר הכרויות ואני אמרתי כן(כמובן שסתם רציתי לבדוק אותו) הוא אמר אני נכנס לבדוק.מתברר שבאמת הוא נכנס לבדוק אותח וזה מאוד פגע בי והעליב אותי.אתמול אמרתי לו שאם הוא לא בא ו"פותח את כל הקלפים" ומספר לי מה הבעיה איתו האם הוא עבר קשר של בגידה או שזה האופי שלו עד שהוא לא מודיע לי מה הענין אני לא ממשיכה איתו בקשר.הוא טוען שאני מגזימה ושהענין היה בצחוק אבל אותי זה לא ממש הצחיק .מה דעתך ? האם אני מגזימה בתגובות שלי ? האם בתחילת קשר כבר חודש וחצי זה עדיין נכון לבדוק או שהוא לא ישתנה וזה הטיפוס?היום הוא התקשר שוב כאילו הכל רגיל. אני אמרתי שאני מחכה לתשובה עדיין.האם אני מגזימה? האם לדעתך כדאי לי לתת לזה צאנס נוסף? כל כך קשה להכיר היום בחורים רציניים וטובים ויש בו דברים טובים והוא עושה רושם של בחור בסדר חוץ מהשריטה הזאת.תודה רבה

עינב
מה עושים
14.12.2005 • 17:14

התשובה היא פשוטה, ברורה וחד משמעית: כן, את מגזימה.את בדקת אותו, הוא בדק אותך, מה הסיפור? את כולה מכירה אותו חודש וחצי, וכך גם הוא אותך. אמון זה דבר שנבנה. זה נראה לך כל כך טריוויאלי שאת בדקת אותו, למה את כזאת נסערת מזה שהוא בדק אותך?

תמר
אני ועינב
14.12.2005 • 20:45

מה הקשר? היא בדקה אותו = את התגובה שלו למה שהיא אומרת.היא לא מחטטת לו בדברים ולא בודקת את הנאמנות שלו מאחורי הגב.הוא נשמע קצת (או הרבה) קנאי, וזה באמת מעליב שלא נותנים בך אמון, וזה לא נורמלי לחטט בפלאפון של מישהו אחר.אני הייתי חושבת טוב אם להמשיך את הקשר, אם כי זה קשר חדש ויש עוד מקום לבדוק אותו. זה באמת דורש שיחה.

גם לי קרה
מה עושים??
15.12.2005 • 08:39

סליחה שאני מתפרצתלי היה חבר כזה בדיוק, שנתים,בהתחלה אומנם לא אבל שהקשר הפך לרציני הוא נהיה קנאי ומפחידחיטוט בטלפון,במחשב,מעקבים,שואל כל שאלה 10 פעמים לקבל 10 תשובות ולהגיד שהחסרתי משהו ואני משקרת,לא אהב שאני יוצאת עם חברות והלכת לחוגים......ומה שרק תוכלי לדמיין(פאנאט!)אני לא ידעתי מאיזה רקע הוא בא,והנחתי למקרים האלו בצד במקום לקחת אותם לתשומת ליבי,חשבתי שבהסבר פשוט אוכל לפתור הכל-טעיתי בגדול,מסתבר שיש לו בעיה משמעותית של חוסר אמון באנשים (אין לו גם חברים יותר מדי) ולא משנה מהי המציאותהוא תמיד חושב ותמיד יחשוב ותמיד יוליך לשם כדי להנציח את החוסר אמון שלו (יש מצב שההורים של החבר שלך גרושים במקרה??)עצתי אליך,לפתוח עיניים ואם גם בצחוק המקרים האלו חוזרים בהחלט יש מצב לעשות חושבים לגביו, אם זה מתחיל עכשו בצחוקים לא חסר הרבה זמן שזה יהיה במציאותהוא מאותת לך שיש לו בעיה עם הדברים ויצפה שמתי שהוא תקחי לתשומת ליבך ותישמיאם לא תישמי הוא בטח יגיד לך שאת לא אוהבת אותו מספיקאהבה אם קיימת,לא תנצח במקרים האלו,אצלי לא אהבתי איש בחיים שלי כמו באהבתי אותו וגם היית מתחתנת איתו,אבל אותו זה לא ענין כי הוא אהב יותר להמציא שטויות וסיבות לחוסר אמון שלא היו מעולם.ותנחשי מה? נפרדתי ממנו עם כל האהבה שלי אליואחרי שנתיםתלמדי מטעויות של אחרים ותיזהרי(לא כל מקרה הוא ככה בהכרח,אבל שווה להיות עירנים)בהצלחה

ד"ר אורן חסון
לא מרימים להנחתה, ובודקים מה הלאה
18.12.2005 • 16:03

אני יקרה,
אתם בסך הכל חודש ביחד. הוא לא מכיר אותך ואת התגובות והשטיקים שלך, ואת לא מכירה מספיק טוב את שלו. הוא שאל אותך אם את באתר הכרויות, ואת נכנסת בפתח שנתן לך, והקנטת אותו, ואמרת שכן. אם תכנסי לעורו לרגע, תביני שברגע שאת אומרת את זה, וכשהוא לא בטוח אם את עובדת עליו או לא, הוא נפגע. פגעת בו באמירה שאת באתר הכרויות. יהיה לך אולי קל להכנס לעורו, לו היית מדמניינת אתכם מחליפים תפקידים, והיית לוקחת בחשבון שאת לא מכירה אותו מספיק כדי לדעת אם זה נכון או לא.דרך הבדיקה שלו אותך, הוא החליף תפקידים, ושם אותך במקום הנפגע במקום את עצמו. קצת ביקשת את זה, לא?אם זה היה הדבר היחיד שהיה לא טוב ביניכם, בהקשר של אמון, חפשי סיבות טובות יותר, או סיבות חוזרות. ו... שמרי גם על עצמך, לא לפגוע בו במקום שהוא עדיין אינו בטוח. אם לא תרימי לו להנחתה, יש סיכוי טוב יותר שהוא לא ינחית.כל זה, עד החיטוט בטלפון. כאן, זה הוא בלבד, ולא את. ולכן, בנושא הזה, את לא מגזימה כלל. ובכל זאת, לפני שתחליטי שלא מתאים לך בגלל דברים כאלה, שאלי את עצמך אם לא היו עוד הקנטות שלך שמוציאות אותו משיווי משקל. אם היו, הורידי אותן, ובדקי אותוכאשר את בסדר. אם את מנסה לשלוט בו, או לקחת לעצמך עצמאות דרך ערעור הבטחון העצמי שלו, כי זיהית נקודת תורפה, זה לא יעבוד. כפי שאת רואה, הוא מגיב בלקיחת יוזמה, גם אם היא פוגעת בפרטיות שלך, כדי להחזיר את הבטחון שלו לעצמו. יכול מאד להיות שאם תתני לו בטחון בהתבטאויות שלך, הוא ייתן לך פרטיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083