הצעת נישואין - מתי לחכות?

תאריך פנייה: 19.06.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עד מתי
בן זוג שלא רוצה להתחתן
19.06.2011 • 16:41

שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי כבר שנה.אני בת 33 והוא בן 37, אנחנו גרים ביחד 8 חודשים..הזוגיות ביננו טובה מאוד.אני כל הזמן מדברת איתו על נושא חתונה, הוא תמיד עונה בתשובה שהוא עדיין לא יודע , הוא מאוד אוהב וברור לו שאני אהיה רעיה שתעשה אותו מאושר.בכל פעם שאני מעלה את הנושא הוא אומר שיהיה בסדר וזה עניין של זמן וברגע שהוא יחליט אני אדע על כך.לפני כחודשיים העמדתי לו אולטימטום ואף עזבתי את הבית, הוא התחנן שאחזור והבטיח לקדם את הנושא.עד היום שום דבר לא נעשה, מצד אחד אני פוחדת ללחוץ יותר מידי ומצד שני אני כבר על סף ייאוש, הוא יודע שאני ממתינה לזה בקוצר רוח, אני מבחינתי אם צריך מוכנה לשים קץ למערכת אם לא תיהיה התקדמות, לפי דעתי יש לו חרדה מחתונה ואני לא יודעת איך להתמודד עם המצב.לקחתי אותו לאולם ארועים כדי לברר על חתונה, הלכנו ביחד לראות טבעות אירוסין כדי להכניס אותו לאוירה אך הכל נעשה מתוך לחץ שלי, שום דבר לא בא מיוזמתו ועד היום לא נעשה כלום בנושא.מה לדעתך אני צריכה לעשות? האם להמתין בסבלנות , האם לפרוש מהמערכת ?אשמח לתשובתך.

ד"ר אורן חסון
או שלא רוצה "עדיין". גבולות הסבלנות
20.06.2011 • 16:50

עד יקרה,
הוא יודע שאת מצפה לזה. לאחר כל ה"רמזים" שפיזרת, הוא הרי לא צריך להיות גאון הדור כדי לדעת. אם הוא אדם טוב, אני מניח שהוא איתך כי זו כוונתו. אלא שאני לא יודע מה הסיבות לכך שהוא מתעכב. האם משום שהוא מחכה עד שיהיה "בטוח לגמרי"? או אולי הוא מתעכב כי יש איזה תאריך יעד שבו הוא רוצה להפתיע אותך, כדי שאפשר יהיה לבצע הצעת נישואין מרשימה ועם תאריך "נכון"? – אני לא יכול לדעת. כך או כך, אם את מאמינה שאכן הוא איש טוב שלא רוצה להזיק לך, ולא יחזיק אותך בהשהיה לולא היה חושב שהכיוון הוא חיובי, עושה רושם שעדיף לחכות עוד. כמה? – לא יודע. תצטרכי לבחון עם עצמך את הגבולות שלך, ואת גבולות הבטחון שלך בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083