הצעת נישואין מוקדמת? התחל בקטן
שי
להיות או לחדול
⌄
שלום
!קוראים לי שי אני בן 23 לומד באוניברסיטת בן גוריון . איתי בפקולטה רכשתי חברים חדשים כולל ידידות לאחת מהן קוראים מור ו-לשניה אסנתהיחסים שלי עם אסנת מאז ומתמיד היו ממש טובים וקרובים רק שבעיקר בהתחלה לא הרגשתי כלפיה משהו אלה היו יחסים ידידותיים ובעיקר לימודיים נטו וכיום בתקופה של החודשיים האחרונים משהו מיום ליום התגבש אצלי ואני אוכל לומר בפה מלא שיש לי רגשות כלפיה אבל היחסים נשארים קרובים והייתי קורא להם "ידידותיים פלוס "לפני שבועיים קרה איזשהו מקרה שעצבן אותי מעט ולמחרת כשנפגשתי עם מור לצורכי לימודים היא פתאום אומרת לי :" שי אתה מתנהג ממש ממש מוזר מה עובר עליך? זה נראה כאילו אתה ממש מעוניין באסנת ויש לך רגשות כלפיה הכל בסדר??"באותו רגע דיי קפאתי מתגובה כלשהיא אבל ישר קמתי ואמרתי שכן הכל בסדר ואני לא יודע על מה מדובר ומה היא רוצה ממני ושם זה נעצר והמשכנו ללמוד בלי להבין יותר מידי מה הולך כאןבסופו של דבר מאז המקרה זה הכניס אותי קצת לחששות שאסנת לא פתחה רגש כלשהו אלי כמו שאני כלפיה והתחלתי להתרחק טיפה וזה ממה מפריע לי כי החשש היחיד שלי זה שאם היא לא תרצה חס וחלילה קשר איתי אני לא אחד שיכול להמשיך להיות איזה באיזשהו סוג של קשר אפילו ידידותי ואני מכיר את עצמי ממש ממש טוב רציתי להתייעץ עם איש מקצוע בגלל שאני לא אחד שיוצא לסטוצים ואני גם לא אחד שעבר הרבה מערכות יחסים בחיים שלי ואסנת מבחינתי בחורה מושלמת בחורה שהייתי מוכן להציע לה אפילו נישואין וכל הקטע של לקחת סיכון וליזום שיחה בנוגע לדברים שעל הלב קצת מפחידה אותי רציתי עזרה בנוגע לסיטואציה ולאיך להתגבר על פחדים מהסוג הזהתודה!
ד"ר אורן חסון
להתחיל בקטן
⌄
שי יקר,
אתה לא חייב כרגע להציע לה נישואים. זה אולי באמת מוקדם מדי. אם אתה רוצה לבדוק, אולי כדאי להתחיל בקטן. מה עם סרט, למשל? ואז, בחושך, לנסות לשים את ידך בידה. או כשאתם לבד, ואתם מדברים על משהו אישי, או כאשר אתם נפגשים, לחבק, ולנסות להחזיק עוד מעט, ולראות מה היא מרגישה, ואם היא מאפשרת לך. כך מתחילים, שי. בקטן. כך שגם הדחייה, אם תהיה, תהיה קטנה. כך או כך, יתכן שאם לא תתחיל מהלך כלשהו, לעולם לא תדע, ולעולם תישאר במצב הזה, ולעולם היא לא תדע שניסית גם אם היא רוצה. אלא אם היא תיזום מתישהו, ואתה לא יודע אם היא לא מרגישה בדיוק כמוך ושניכם מחמיצים הזדמנות.נכון שדחייה אולי תגרום לך להתרחק ממנה. וזה באמת תלוי ביכולת שלך לשמור על קשר של ידידות עם מישהי שאינה רוצה איתך קשר זוגי ואתה כן. אולי אתה צריך לחכות עד שיהיה לך יותר אומץ, כי תפחד יותר מלהפסיד אותה מאשר להידחות. זה מאזן הפחדים הלא כל כך נעים. התחלה בקטן, ברמז, בניסיון למגע ולא לנשיקה או לסקס או להצעת נישואים בדייט ראשון (טוב, אתה מבין למה אני מתכוון, נכון?), יכולה להספיק כדי לעזור לך לדעת, ולכן לפחות פחות מלהידחות.