הצעת נישואים: מה לעשות?
תוהה
דחוף!!רגשות מבלבלים לפני חתונה
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני (29) נמצאת בקשר שנה וחצי עם בחור (24) שקטן ממני ב5 שנים .במשך שנה גרנו ביחד.. וכמו בכל קשר היו עליות וירידות. (איתי זה הקשר הראשון שלו הרציני) פיתחתי כלפיו חוסר אמון בעקבות שקרים קטנים שתפסתי אותו מהפחד שלו לספר לי דברים (סיגריות וכד'). הוא כמובן הבטיח שלא ישקר יותר ואני מנסה לבנות את האמון בו בחזרה. יש ביננו ויכוחים לא משמעותיים בעיקר על שטויות (אני הופכת כל זבוב לפיל)אני מאוד אוהבת אותו ונמשכת אליו אבל מפחיד אותי שאין לי"פרפרים בבטן" והתרגשות כמו בקשרים הקודמים שלי (אולי הייתי ילדה..) בקשר הזה אני מאוד מאופקת (כאילו פיתחתי חומה על מנת לא להיפגע שוב) ועם רגליים על הקרקע.אני יודעת שהוא הולך להציע לי נישואין ואני בלחץ בגלל שאני פוחדת שאולי אם אין לי פרפרים, אני לא באמת אוהבת אותו...??? או שסתם קיבלתי רגליים קרות...
ד"ר אורן חסון
לא דחוף: זה עוד לפני הצעת נישואים.
⌄
תוהה יקרה,
תצטרכי לבחון את זה עם עצמך טוב יותר, ולתת עוד קצת זמן לבניית האמון. ואגב, הצעת נישואים אינה סוף העולם. היא לא מחייבת. את יכולה לומר לו גם שאת רוצה עוד זמן. יחד עם זה, את צריכה לבחון מדוע את הופכת כל זבוב לפיל: האם זה בגלל רגישות שלך, או בגלל שאת לא בטוחה שאת רוצה, ולכן בוחנת אותו שוב ושוב, כדי לפחות לדעת אם הוא באמת רוצה? בדקי את כל אלה עם עצמך, ותני לעצמך עוד קצת זמן. מצד שני, אם את כן מרגישה בלחץ (ולא רק בגלל הצעת הנישואים, אלא בגלל שקשה לך להחליט, ואת לא בטוחה), אז אולי כדאי שתלכי ליעוץ פרטני, כדי להבין טוב יותר את עצמך, ואת הלחצים עליך, ואת תהליך קבלת ההחלטות שלך.