הצעה לנישואים: מה עושים?

תאריך פנייה: 22.05.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוית
מבקשת עצה
23.05.2005 • 00:05

אני וחברי כבר שנתיים יחד ....אוהבים והכל נפלא.. שנינו עברנו את גיל 30 אבל זה לא הולך לשום מקום..כשיזמתי שיחות על הלאה מיסוד הקשר וכדומה....הוא חושש...הוא לא יודע...היוא לא בטוח שהוא רוצה ילדים..הוא לא אומר זאת בוודאות...ואני כל כל חוששת לאבד אותו.אנחנו חיים יחד כזוג לכל דבר...מה אפשר לעשות כדי שהוא יחליט מבלי שאעשה מעשהשל ללכת..לא רוצה להציב אולטימטום...אני כ"כ אוהבת אותו.

ד"ר אורן חסון
טקטיקות להצעות נישואים
23.05.2005 • 16:06

רוית יקרה,
הדילמה היא דילמה, ואת לא הראשונה ולא האחרונה במצב זה. יכולות להיות שתי סיבות ברורות (ואולי יותר) שבגללן הוא לא מחליט אם ומתי לעבור פאזה. האחת – שהוא לא רוצה מספיק. ולכן נוח לו איתך, בינתיים, עד שיגיע החלום (סליחה רוית, אל תקחי את זה באופן אישי – כרגע אנחנו מדברים על אפשרות היפותטית). האפשרות השניה היא שהוא פוחד באופן כללי מכל התהליך הזה, ומהמחוייבות פתאום לאדם אחד לכל החיים (ואגב, יכול להיות שיש גם תערובת של שני הגורמים במינונים שונים, כלומר, 5% מהאחד, 95% מהשני, ואולי להפך, או כל צרוף אחר). יכול להיות גם שיש משהו אחר שמפחיד אותו, ושהוא לא מוכן לחשוף.אם לא תזיזי שום דבר, בהחלט יכול להיות ששום דבר לא יזוז. אפשרות אחת להזזה היא לשתול רמזים בעדינות, כדי שיבין מה את רוצה ומאחלת לעצמך בחיים, גם מבלי לומר לו זאת במפורש. הרעיון הוא שבסופו של דבר, כשהדברים מתבשלים אצלו לאט לאט, הוא מחליט, מתישהו, שהוא רוצה לגרום לך אושר, ואז ויום אחד הוא יחליט (וזה עלול לקרות בדיוק יום אחד אחרי שאת כבר תתפוצצי מרוב תסכול). נשים נקטו בטקטיקה הזו מאז שלמדה האשה לדבר והגבר לשמוע, וזו אולי הטקטיקה הנפוצה ביותר לשכנע גבר להציע נישואים. גישה אחרת להזיז משהו, שהיא מלחיצה, אבל לא באופן ישיר לכיוון החופה, היא להגיד לו שמכיוון שהוא לא בטוח שהוא מעוניין למסד את הקשר, ומכיוון שאת באמת צריכה לדעת היכן את עומדת, אז בוא ונלך ליעוץ, כדי להבין מה חסר לנו כדי לרצות יותר, כדי לעבור את המדרגה הקטנה החסרה לנו, כך שנוכל להיות שלמים יותר עם עצמנו כאשר נחליט למסד את הקשר, או כדי לעזור לנו לבחון ולבדוק שאולי זה לא זה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083