הצהרת כוונות בקשר: מתי זה נכון?
ליאורה
הכרות חדשה
⌄
אני בת 32 הכרתי לא מזמן(פחות מחודש) בחור חמוד ונחמד, היו לי עוד כמה מחזרים אבל אמרתי להם לא והחלטתי על הבחור הזה בגלל שאני מרגישה כלפיו משיכה מיני ולא רק זה .לא מזמן שאלתי אותו לאן הוא רוצה לקחת את הקשר הוא ציין בפניי שאנחנו רק בהתחלה וצריך להכיר ושהוא לא מאמין בהגדרות כמו חתונה קשר רציני ,למרות שאני מסכימה עם קו המחשבה שלו אני רגילה לצאת עם בחורים שמראש הם מגדירים שהם רוצים חתונה או קשר רציני וכאן אולי אני נמצאת באוויר ואולי לא, יש לציין שאני די לחוצה לחתונה ואני לא יודעת עם זה בריא להראות זאות .אני די מבולבלת עם הבחור ולא יודעת העם להמשיך לזרום איתו בקו מחשבה שלו ובגדול לא מוצאת דרך גישה .השמח לקבל ייעוץ בתודה רבה.
ד"ר אורן חסון
הצהרת כוונות אישית וכללית
⌄
ליאורה יקרה,
למילים יש הרבה מאד כוח. כאשר את שואלת את מה שאת שואלת, את גם מצביעה על כוונות שלך, לפעמים באופן גלוי יותר ולפעמים באופן גלוי פחות. כשאת שואלת אותו לאן הוא רוצה לקחת את הקשר שלכם, את דורשת ממנו, במכוון או שלא במכוון, הצהרת כוונות. מדוע זה חשוב לך, זה ברור. אבל הדרך שבה עשית זאת, מוקדמת מדי ואכן מלחיצה. אתם רק בתחילת הדרך, ואם הוא גבר ראוי הוא לא יוכל להתחייב בפנייך כבר עכשיו כי הוא צריך לשקול את העניין ולהכיר אותך טוב יותר לפני התחייבות. יש גברים שיצהירו בפנייך על אהבתם הנצחית יומיים אחרי שיכירו אותך, אבל עד כמה רומנטי שזה נשמע, שבוע יותר מאוחר זה לא בהכרח מחזיק מים. את מחפשת גבר יציב, אז תני לו את הצ'אנס לעכל ולהבין את רצונו בהדרגה, ואז גם נסיגה משם תהיה יותר בהדרגה, אם בכלל.אולי הרבה יותר נכון לשאול אותו על מטרותיו בחיים בכלל, ולא על מטרותיו בחיים איתך. את הדבר הראשון הוא כבר יודע, פחות או יותר, ואולי מודע לאפשרות שזה יכול להשתנות בהתאם לתנאים, אבל את הדבר השני עוד אין לו סיכוי לדעת. הוא יכול לומר לעצמו שאת מוצאת חן בעיניו, אבל לא אם הוא רוצה שני ילדים וכלב איתך. הוא עוד לא מכיר אותך מספיק, וגם את יודעת פחות מדי עליו. ברור לי שאת לא רוצה "לבזבז זמן" על גבר שלא רוצה להתחתן. שאלי אותו על מה שהוא רוצה באופן כללי בחייו, ולא איתך, שלא ירגיש מחוייב להיזהר, שיוכל להיפתח, ושאת תוכלי גם כן לומר את דעתך על חייך ואיך היית רוצה לראות אותם. ואת צודקת, תני פחות משקל ללחץ להתחתן בתוך שנה, אבל מותר לך לומר שאם וכאשר תכירי את הגבר הנכון, את לא רוצה לחכות הרבה. את רוצה לוודא שזה זה, להיות בטוחה שאת מאוהבת ושהוא מאוהב בך, ואז לעשות את הצעד. אם הוא גבר בעל עמוד שדרה מוסרי (ורוב הגברים הם כאלה, כאשר הדברים גלויים), הוא כבר יבין מזה שאם הוא לא מעוניין בקשר רציני, את לא האדם המתאים לזה, כי הוא יפגע בך.