פרידות חוזרות: איך להימנע ממשבר?
דנה
אמון שנשבר...
⌄
שלום
ד"ר אורן,אני פונה אלייך לאחר שהייתי בטיפול פסיכולוגי כחצי שנה אך לא הניב תוצאות והחלטתי להפסיק ולהתמודד לבדי, אך זה קשה מדי.תמיד בכל זוגיות שהייתה לי הייתי חסרת אמון. תמיד היה לי יצר לחטט, פייסבוק, פלאפון, וכל מה שאפשרי למצוא בו מידע. המון פעמים גיליתי שקרים, מעולם לא תפסתי בגידה, אך המון שקרים.לפני חצי שנה נכנסתי למערכת יחסים עם לאחר סיום של מערכת יחסים מאוד קשה ואף אלימה. בן זוגי החדש התגלה כבחור מקסים, נותן המון כבוד, מפנק, מאוד כיף לנו ביחד. לאחר כחודש של יחסים יצא שחיטטתי לו בפייסבוק ומצאתי התכתבויות מפלרטטות עם המון בחורות, סתם בחורות, לא אקסיות, בחורות שהוא מכיר, מהמכללה, ממועדונים, בחורות שבהיותו רווק הכיר באתרי הכרויות. לא היה תוכן בוגדני, לא היה תכנון פגישות, אבל המון פלירטוטים. סיפרתי לו שהסתכלתי לו בפייסבוק ואני מצטערת אבל ראיתי את מה שראיתי וזה לא מקובל עליי שבן זוגי ידבר ככה עם בחורות והסברתי לו שאין שום סיבה שידבר עם סתם בחורות שהוא מתישהו הכיר בזמן שאנחנו ביחד. מאז לא הצלחתי להפסיק לחטט לו ותפסתי אותו על שקרים המון פעמים. הפלירטוטים לא פסקו, הוא המשיך לשקר לי כמו למשל לטעון שמישהי שהתכתב איתה היא קרובת משפחה שלו, מה שלא נכון וזה שקר מוחלט. לפני שבוע כשחיטטתי לו בפייסבוק הוא התכתב עם ידידה שלו שמעולם לא הכרתי ורק שמעתי עליה, היו שם הודעות מיניות (משעמם לך? רוצה שאני יבוא אלייך בלבוש מינימלי? אולי את תבואי בלבוש מינימלי? וכד) והתעמתי איתו על כך. הוא אמר שהוא שמח שראיתי ושהוא תיאם את זה איתה כדי לבדוק אם אני עוקבת אחריו. הכל היה נשמע לי כל כך תמוהה לא ידעתי איך לקבל את זה. איכשהו הוא הצליח לשכנע אותי, גם בלי לתת לי שום הוכחה שזה באמת היה מתוכנן. איכשהו קיבלתי, אבל עדיין כל הנושא הציק לי. במהלך הריב הזה "נפרדנו" לאיזה שעה כי הוא כעס שאני מחטטת ואני כעסתי על מה שהוא אמר לה. אתמול בבוקר כשהוא התקלח הסתכלתי לו שוב בפייסבוק וראיתי שהוא שלח הודעה לזאת שפעם טען שהיא קרובת משפחה שלו שאולי הגיע הזמן שהם יכירו יותר לעומק. כמובן שהתעמתי איתו גם על זה והוא רק אמר לי: זה היה כשנפרדנו. אני הייתי בהלם, "נפרדנו ב22:00 וההודעה נשלחה ב22:05. איך הוא היה מסוגל לשלוח למישהי הודעה כזאת? מאז אתמול אני מרגישה שהגענו למקום הכי נמוך שיכול להיות. כשמחליטים כביכול להיפרד בזמן ריב והוא לא מחכה אפילו שניה ומתחיל עם בחורה בפייסבוק וכשהעמתי איתו אמרתי לו שפעם הוא טען שזאת קרובת משפחה והוא אמר שזה נכון ופשוט התפרצתי עליו שיפסיק כבר עם השקרים.אני לא יודעת כבר מה לעשות, אני רוצה לסמוך עליו אבל כל פעם שאני מחפשת משהו אני מוצאת. אני לא יודעת אם הוא טיפוס לא נאמן, אולי זאת בכלל אני שיותר מדי לוחצת. בעבר היו שיחות בנינו שהוא חייב להפסיק את ההתכתבויות האלה ובאמת הוא הפסיק עד עכשיו. מה יקרה אם נתחתן ונריב ומתוך כעס נגיד שזהו נגמר, מה, הוא ישר ילך להתחיל עם מישהי אחרת?!?!!? אני לא יודעת אם אני תמימה מדי ועליי לסיים את הקשר מיד, או אולי אני כל כך חונקת ומחטטת שאני גורמת לו איפשהו לעשות את מה שהוא עושה?!אני בסך הכל רוצה זוגיות בריאה, שיהיה אמון, אני יודעת שהוא אוהב אותי, אבל אני לא יודעת איך לקבל את כל מה שכתבתי פה.בבקשה זקוקה לעצה בדחיפות, אני כבר לא יודעת מה לעשות... אנחנו מתכננים לעבור לגור ביחד, בעיר שלו שרחוקה מבית הוריי, אני מחפשת שם עבודה אבל אני כבר לא בטוחה שזה יהיה צעד חכם לעשות....
ד"ר אורן חסון
פרידות שיוצאות משליטה
⌄
דנה יקרה,
אני שב ומדגיש: אנא כתבו את גילכם כדי שיהיה לי קל יותר לכוון את מה שאני כותב לצורך שלכם.כשאת כועסת מאד והוא כועס מאד, דברים יוצאים, נאמרים או נעשים לפעמים כנקמה, ובכל מקרה עם מעט שיקול דעת. וכך "נפרדים" לשעה, למרות שכל "פרידה" שכזו מקרבת את הפרידה המעשית בכמה שבועות או חודשים, כי היא מגדילה כעסים ומקטינה משמעותית את האמון ההדדי. "פרידה" כנסיון לזעזע ולחנך רק מערערת ומזעזעת את הקשר עצמו.אני גם לא יודע אם זה צעד חכם להתנתק ממקורות הביטחון האישי שלך. לא כאשר הקשר ביניכם כל כך מעורער, וכאשר אתם "נפרדים" כל כך בקלות עם תוצאות וחוסר אמון ותגובות של כעס קשות כל כך. אתם חייבים לעבוד הרבה על התקשורת שלכם ועל בניית האמון שלכם, וכפי שזה נראה אני לא בטוח שאתם יודעים לעשות זאת בעצמכם. אם המעבר לשם יהיה בקרוב, תכננו ללוות את המעבר לשם ביחד עם ייעוץ זוגי מקצועי ומסודר שם, ועם התחייבות של שניכם לזה מייד לכשתגיעו לשם, ומציאת היועץ המתאים עוד קודם לכן. אם זה ייקח זמן, התחילו עכשיו במקום מגוריכם הנוכחי. וראיאת מה שכתבתי על יעוץ זוגי בתחילת הדרך, כאן.