הצהרות אהבה תכופות: איך להוריד מינון

תאריך פנייה: 01.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורן
חיזוקים בקשר
01.12.2006 • 15:58

שלום רב
!יש לי חברה 4 חודשים, אני בן 19 והיא חברה ראשונהיש לציין שאני סובל מחרדה חברתיתאני אוהב אותה מאוד מאוד וגם היא אותיהקטע הוא שאני מרגיש כל הזמן צורך להגיד לה כמה אני אוהב אותה ומה אני מרגיש אליה כדי לקבל בחזרה כל הזמן מחמאות וחיזוקים חיוביים.אני יודע שגם היא אוהבת אותי מאוד רק היא הרבה פחות אומרת את זה, אבל למשל שאנחנו שותים קצת כשם המושג "נכנס יין יצא סוד" אז יורדים המחסומים ואני רואה שהיא אוהבת אותי גם מאוד והיא אומרת לי דברים מדהימים.למרות זאת כל פעם שאני איתה ואני מרגיש שהיא לא מספרת את הרגשות שלי אליה או שהיא לא נותנת לי חיזוקים חיובייים אני מרגיש רע עם עצמי, ושהיא כבר לא אוהבת אותי יותר. מה עליי לעשות כדי להתגבר על הרגשי נחיתות המטופשים האלה?

ד"ר אורן חסון
חיזוקים שאינם הצהרות אהבה
03.12.2006 • 00:20

אורן יקר,
זה קשה מאד להתגבר על זה, כי החרדות שלך מונעות ממך את היכולת להמתין עד שהיא תחזק אותך לבד, וכופות עליך ליזום עד שאתה עלול "לחנוק" אותה באהבה שלך. קשה מאד להתאפק, אבל כאשר אתה מחצין כל כך את האהבה שלך, יכול להיות שקשה לה להתחרות בזה, ויכל להיות שבגלל ההצהרות התכופות שלך שאתה אוהב אותה, היא מרגישה כפויה להחזיר, וקשה לה עם זה. אם, כדי לדעת אם היא אוהבת אותך, תשתמש באמצעים אחרים כמו לקרוא את המגע, את קשר העין, ואת החיוך שלה כתחליפים להצהרות אהבה, יהיה לך קל יותר להוריד את המינון שלך, ולתת לה מקום. בטווח הרחוק, רק תרוויח.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083