הצדקה להיפרד: האם הקשר שווה מאמץ?

תאריך פנייה: 05.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נמש
האם יש טעם להמשיך?
05.01.2011 • 19:45

שלום רב,
אני בת 26 ונמצאת במערכת זוגית רצינית ראשונה שלי מזה כמעט שנה.אנחנו גרים אצל ההורים שלי על מנת לחסוך כסף למרות שזה לא פועל לטובת הקשר. לפני כחודשיים היה לנו ריב רציני שמאוד עירער לי את הביטחון בקשר.מאותו ריב אני לא מצליחה להיות מאוהבת בו שוב. פתאום צצו להם המון דברים באישיות שלו שמפריעים לי. אני משתפת אותו בכל התחושות שלי והוא מבחינתו מוכן לעשות מאמץ. אך יש לי מספר חששות:1 - על מנת לשפר את הקשר אנחנו צריכים לעבור דירה. אבל איך אני יכולה להתחייב על חוזה שכירות, (אפילו חוזה למספר חודשים - אופציה שכרגע קיימת ואנו שוקלים), כאשר לפני מספר ימים אמרתי לו שאני רוצה להיפרד?2 - האם זוג בתחילת דרכו אמור להיתקל בכל כך הרבה קשיים? זה לא אומר שאנחנו פשוט לא מתאימים? או שמה הבעיה אצלי ויש דרך להחזיר את זה?3 - יחסי המין שלנו מאוד לא מספקים. אין תשוקה ולהט, הייתי אומרת אפילו די משעממים. מידי פעם זה יותר טוב, אבל הרוב די מת. וזה היה ככה לאורך כל הקשר. האם זה גם לא סימן לכך שאנחנו לא מתאימים? הצעתי לו שנלך לייעוץ מיני אבל הוא לא מוכן.אנא עזרתך, כי אני כבר משתגעת מחוסר החלטיות לגבי הקשר....

ד"ר אורן חסון
הצדקה להיפרד...
06.01.2011 • 00:51

נמש יקרה,
סיפרת לי על דברים רבים שלא עובדים בקשר הזה. וסיפרת לי לא מעט גם עליך, לא רק עליו. למשל, שאת לא לגמרי יציבה בתחושות שלך, ולא החלטית. וכשאת לא החלטית, מן הסתם הוא מבין את זה גם, ואז גם הוא פחות החלטי (הרי רק לפני מספר ימים אמרת לו שאת רוצה להיפרד). וכשהוא פחות בטוח בך, הוא מרשה לעצמו פחות להפגין אהבה כלפייך, כי הוא "שומר על עצמו" יותר, כדי שלא להיפגע. אני גם לא יודע מה היתה הסיבה למריבה שלכם לפני חודשיים, אבל ברור לי שאיבדת אמון בו לפחות בתחום מסויים.קשיים רבים, ובעיקר הצהרות רבות על פרידה או פרידות באופן מעשי, הם לא סימן טוב להמשך. אני גם לא יודע מה הבעיה המינית שלכם, ואם ואיך מטפלים בה. אבל אם את עדיין מאד רוצה בו, למשל, כי את לא בטוחה שתמצאי בקלות בן זוג חדש (למה, בעצם?), או כי יש בו דברים מאד טובים בכל זאת, שבשקלול הכללי את חושבת שהם טובים, אז התני המשך זוגיות בטיפול, ואולי בטיפול מיני וזוגי גם יחד (מטפלים מיניים רבים עושים את שניהם). עושה רושם שאתם קורסים לבדם.או, לחילופין, אכן חבל על הזמן, והתחילי מחדש. השיקול הוא שלך. גם חוסר ההחלטיות הוא שלך. ואני קורא במכתב שלך המון היסוסים, ואולי בעיקר בקשה לקבל ממני הצדקה לרצון שלך לצאת מהקשר הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083