הצד הרגשי המורכב
הדס
היגיון או רגש
⌄
אני בחורה בת 27 נאה, משכילה (ככה אומרים) וכו'ץ היו לי מערכות יחסים ארוכות (של שנתיים שלוש) דווקא עם אלו שלא מתאימים לי. עד לפני שנה חיפשתי קריטריונים אצל גבר כמו הצלחה ,אמביציה, ונתון אחרון שלא פחות חשוב (במידה ואין הצלחה ושאר הדברים) כסף. אני גדלתי בהתחלה בבית מאוד אמיד שנקלע לחובות ומצוקה כלכלית די קשה. ולכן מאוד חשוב לי כסף, כי כמו שאימי אומרת "אם אין כסף אין אהבה". אני יוצאת עם מישהו שטוב לי איתו ,אבל איני רואה עתיד איתו. השיקולים שלי הם כשאני תמיד מעמידה בפני את השאלה אם אהיה מאושרת עם אותו אדם. אני רוצה להינצל מהמצב הכלכלי הרע שאני ומשפחתי נקלענו אליה כבר 20 שנה. אני עובדת, לומדת ואין לי כוחות. הבחור שאני יוצאת איתו - טוב לי איתו ,אבל הוא לא יודע מה הוא רוצה לעשות עם עצמו ולמשפחה שלו אין כ"כ הרבה כסף, במילים אחרות "לא יוצלח". מה לעשות במצב הזה? האם יש לזה פיתרון?
ד"ר אורן חסון
הצד הרגשי המורכב
⌄
הדס יקרה,
אין תשובה ברורה במקום שחסרה ודאות. ואת באמת לא יודעת מה יקרה איתו מבחינה מקצועית, ולא לגמרי גם עם עצמך, ואת גם לא יודעת אם ומתי תמצאי מישהו מוצלח ממנו בהבטים שחשובים לך. לכן, השאלה הכי רלוונטית עבורך היא השאלה אם תוכלי בשנים הקרובות לחיות בשלום, מבחינה רגשית, עם זוגיות שהעתיד הכספי שלה אינו ברור, גם אם יתר התנאים הנדרשים מזוגיות מתמלאים כראוי (וגם אלו שאלות שתצטרכי לבדוק עם עצמך).