הפרת סיכומים בזוגיות: מה המשמעות?

תאריך פנייה: 09.11.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיואשת
בן זוג משקר
09.11.2006 • 09:24

שלום
דר'אני ובן זוגי בני 25 כשנתיים ביחד. הוא כבר מזה שנה מעשן מריחואנה. קבענו שהוא לא יעשן שאני בבית ושיעשן רק בסופי שבוע...אתמול שמתי לב שהוא מתעכב בחדר האמבטיה חיכיתי בסבלנות שיצא וראיתי שהוא יצא עם כלי העישון ונכנס מהר לחדר כמו גנב להחביא את זה.אני מרגישה נבגדת ופגועה מאוד וששיקרו ותימרנו אותי.מה עליי לעשות?

ד"ר אורן חסון
לא מצליח להתמודד
09.11.2006 • 23:35

מיואשת יקרה,
אני יוצא מתוך הנחה, שאולי היא לא נכונה, שהוא אכן עישן בזמן שלא סוכם על-ידיכם. אם זה כך, אכן, שיקרו ותמרנו אותך, גם אם באופן חד פעמי (מה שאת לא יודעת). אני יוצא שוב, מתוך ההנחה שאולי היא לא נכונה כלל, שזו אינה הפעם הראשונה שהוא עושה זאת. אבל לא הייתי מייחס חשיבות רבה לשקר, כמו לעצם העובדה שבן זוגך חלש, לא מצליח לעמוד במילה שלו, וגם שהוא לא מצליח להתעמת איתך כדי לומר לך שהוא לא מספיק חזק לעשות זאת. זאת הבעייה העיקרית. היה לכם סיכום, הוא הפר אותו, ובמקום להתמודד עם זה, הוא בחר לחמוק מעימות. מה שאומר לך בעיקר שהוא לא גיבור גדול לידך. הכללים שקבעתם ביחד, על-פי הרצונות שלך, ואני מניח שכפשרה ביניכם, גדולים למידתו. זה מה שצריך להעציב אותך יותר מכל. או זה, או שהוא לא מחשיב את דעתך כחשובה מדי בזוגיות שלכם (משהו כמו: "זה לאצריךלהפריע לך, ולכן מותר לי").לעומת זאת, אם הוא עישן באופן חד פעמי, סביר שזו התחלה של זליגה. פעם אחת סביר שתהפוך את העשייה למותרת בעיניו לפחות. כדאי, אגב, גם לבדוק למה היה לו חשוב לפתע לעשות זאת? האם רק לשם הנאה, או שהוא לחוץ באופן פתאומי, ורצה להרגע?אז מה הלאה? קחי בחשבון שאם זה לא יטופל, כלומר, ייפתח באופן אמיתי, מלא וגלוי, על השולחן, ועם כל המגרות פתוחות, תופעות כאלו עלולות לחזור. לכן, טפלו בזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיואשת
לא מצליח להתמודד
10.11.2006 • 12:32

הוא הודה שהוא טעה וביקש אלפי סליחות גם בדרכים לא מקובלות כמו הקדשה לפלאפון. אבל זה לא עושה את זה בסדר אתה צודק. התעמתתי איתו על הנושא והוא הבהיר לי שזו תקופה ושהיא תעבור שהוא ירצה. בנתיים אני צריכה לקבל את זה ואם לא אז.... אני יכולה ללכת.

מיואשת
לא מצליח להתמודד
10.11.2006 • 12:37

אתה מציע שאני אפרד ממנו לטובתי??