הפסק לקרוא בפורום זוגיות
קרן
שאלה כללית
⌄
שלום
ד"ר חסון,יש לי שאלה שהיא די כללית ואולי מצחיק לשאול אבל בכל זאת: אני כרגע מרגישה ממש טוב ביחסיי עם בן זוגי, וככל שאני קוראת בפורום הזה (שאני מאוד אוהבת אגב...) אני מרגישה שיש יותר לא בסדר בזוגיות מבסדר.... אתה מבין?מה שאני מנסה להגיד זה שלאט לאט קשה לי להאמין שאפילו בן זוגי שכיום לפי הנראה הוא מאוד נאמן, ישאר כזה גם בעתיד, גם כשנזדקן, וגם קצת לפני- כשיהיו תקופות של ירידה בתשוקה (וזה קורה), בכל אופן שאלתי היא: האם אתה מאמין כי ישנם זוגות שאכן חיים יחד בחיים מאושרים, מסופקים, כנים וכו' גם לאורך השנים הרבות יחד?נראה לי שאני קצת פאסימית כרגע, והייתי רוצה קצת תקווה...אגב, אני רוצה להגיד שהפאסימיות שלי נובעת כמובן לא רק מהפורום הזה, שבו לעיתים מספרים על אנשים עם זוגיות מאושרת וכו', אלא גם על הסביבה שלי- עבודה, לימודים, שבה אני רואה עד כמה הזוגיות/ נאמנות לבן/בת הזוג היא שבירה...תודה
ד"ר אורן חסון
תפסיקי לקרוא בפורום
⌄
קרן יקרה,
אני מוכן להשיב לך בתשובה שאולי תצחיק אותך לא פחות, אבל אני מאמין בה. אני מציע לך להפסיק לקרוא בפורום.כאשר קוראים על בעיות, יש לנו נטייה לייחס אותן לעצמנו. זה נכון אם את קוראת על מחלות מסויימות, או על הפרעות נפשיות. זה נכון לך כאשר את קוראת על בעיות בזוגיות.תביני: תמיד יכולות להיווצר בעיות בזוגיות. לא תמיד אפשר להמנע מזה. בדיוק כמו שתאונות דרכים יכולות לקרות. אלא שככל שתקראי יותר על בעיות של אחרים, את מעלה את סף החרדות שלך. תאמיני לי שתהיי הרבה יותר מאושרת, אם תצליחי להדחיק את האפשרות שמשהו ייקרה. בדיוק כפי שתרגישי טוב יותר אם תדחיקי את הסכנה של תאונות דרכים בעת שאת במכונית נוסעת. הדחיקי, וסעי לשלום, ומה שייקרה ייקרה. לפחות תהייה לך נסיעה נעימה כל עוד היא נמשכת.