הפרעה מבני משפחה: איך לשמור על זוגיות

תאריך פנייה: 11.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגיגית
זה תמיד היה כך
11.10.2005 • 13:04

ד"ר שלוםבאוגוסט היה עדיין קשה ולפני שבועיים ישבנו ודיברנו וכל אחד מאיתנו אמר את אשר על ליבו אני הסברתי לו שיש דברים שקשורים בו שמכעיסים אותי ושאלתי אותו אם יש דברים שמפריעים לו בי (שאני עושה או לא עושה) והוא אמר שלא .אך דבר אחד שכן מפריע לו זה הביקורים של בני משפחתי (יש לציין שהם לא מודיעים על בואם) והוא מאוד כועס על זה שהוא לא יכול להתנהג באותה חופשיות בביתם כפי שהם אצלינו (מתוך בחירה שלו) ושהוא מרגיש לא בנוח בבית שלו כי הם עושים מה שהם רוצים.הסברתי לו שאין ביכולתי או כוחי לשנות משהו שלא קשור ישירות אליי ולהתנהגותי ומה גם שיש דברים שמפריעים לי גם בהתנהגות בני משפחתו ושלעולם לא ביקשתי שהוא יפתור את הבעיות שלי וגם הוא מעולם לא ניסה לפתור (הוא לא יכול להתערב ).ולכן אני ממש לא יודעת מה לעשות.אתמול הסברתי לו שוב בבכי שאני לא מסוגלת לחיות עם הקיטורים שלו ושאני לא יכולה לשמוע יותר על זה או שהוא יתמודד לבד או שפשוט יפסיק לאמר לי כי אני שומעת את זה כבר כמה שנים.הוא טוען שהוא לא יכול לשמור בבטן ואני אומרת שאם הוא יודע שזה משגע אותי לשמוע שוב ושוב הוא פשוט צריך להפסיק לחשוב על עצמו ועל מה שהוא צריך להוציא מהלב ויתחיל לחשוב עליי.אולי אני מבקשת יותר מדיי ממנו כי אני מכירה אותו הוא פשוט אנוכי ולא יכול לחשוב על שום איש אחר מלבד עצמו.כמו שאתה מבין אני ממש עובדת עיצות ולא יודעת מאיפה לתקוף את הבעיה ואולי אני לא בסדר ואולי הוא צודק שאני כן יכולה לעזור לפתור את הבעיה למרות שאני לא יודעת איך..בבקשה תעזור לנו אנו זקוקים לעזרה, והאם לדעתך אנו זקוקים לייעוץ ?מצטערת על המכתב הארוך ומקווה לתשובה .תודה.

ד"ר אורן חסון
להיות ביחד, כנגד מי שמפריע לכם
13.10.2005 • 21:21

חגיגית יקרה,
כבר באוגוסט הצעתי לך כפתרון ללכת ליעוץ. ומכיוון שעדיין לא הסתדרתם בלי זה, הרי זה רק מחזק את הדעה שאתם זקוקים לזה..בעניין בני המשפחה שלכם, נדמה לי ששניכם אשמים בכך שאתם נותנים להם, כל אחד עם בני המשפחה שלו, לנהוג בביתכם כבביתם. לו זה לא היה מפריע לכם מילא, אבל זה כן מפריע, ולפי מה שאת כותבת, זה הורס לכם את הזוגיות. שניכם, לפיכך, צריכים להיות אסרטיביים, ללכת בעניין הזה באותו ראשביחד, ולהבהיר לבני המשפחה שלכם שיודיעו לפני שהם מגיעים, ומהם כללי ההתנהגות בבית. אחרי הכל, חגיגית, את ובן זוגך מנסים לבנות תא משפחתי חדש, ואתם צריכים לראות את הקשר החדש הזה שלכם כחשוב יותר מכל קשר אחר. אם זה מה שמפריע לשלום הבית שלכם, אז היו אסרטיביים ושימו סייגים לבני המשפחה שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083