איום בגרושים ככלי לחץ?

תאריך פנייה: 11.10.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
רוני
בעיות בנישואין - חוסר תקשורת
11.10.2005 • 15:10

שלום רב
אני נשוי כבר 7 שנים, 2 ילדים (5,3) שנינו מרויחים משכורות יפות ויש עוד הכנסה מנכס מושכר כך שמביאים הביתה בסוף החודש 17000 ש"ח(!!!)אנו אנשים די שונים:אני - אקדמאי, חברותי, רגיש, רגוע, אוהב לטייל, מדבר בשקט ובנימוס, חובב ארכיטקטורה, מדע, אמנות וגינון, אדיש להתרחשויות סביבי, הטיול המושלם-מרכז אמריקהאשתי - יפיפיה, אשת משפחה למופת, משקיעה בניקיון הבית ובבישול מעל ומעבר למצופה, חרוצה, אימפולסיבית, סגורה חברתית, צעקנית, חובבת קניות, סלבריטיז, מוחצנות. הטיול המושלם-מילנו/NYלמרות השוני בינינו אני משוגע עליה!!!!!בגלל שאני כל כך משוגע עליה ויתרתי על המון דברים - טיולים בארץ - כמעט שאין ואם יש אז זה עם קיטורים וצעקות, גחמת הקניות - אני לא אומר מילה (למרות המינוס),צעקותיה - אני בדרך כלל שותק ואם עונה אז בעדינות כדי לא ללבות את האש, עבודה - מקפיד להיות עד שש וחצי בבית.אני עוזר בנקיון הבית(לטענתה לא מספיק), כביסה וגיהוץ. בנוסף יש לי לטפל בחצר(לא מתלונן).עלינו על שירטון בחיי הנישואין כשלטענתה הגורם הוא רקע כלכלי(בדרך הוסיפה שאנו בכלל לא מתאימים).עד לפני 3 שנים גרנו בשכירות ולפני 3 שנים רכשנו את ביתינו - בית פרטי קטן(!!!) בישוב במרכז הארץ. אנו משלים משכנתה של 6000 ש"ח כמעט ומכאן מתחילות הבעיות.הכנסה פנויה של 11000 ש"ח לא מספיקים לה!לטענתה יש למכור את הבית ולעבור לדירה כך שהמשכנתה תהיה 3000 ש"ח בלבד.אני בגישה של "לא יכול לחזור לבית דירות", מוכן להתפשר על ריחוק מהמרכז. היא היתה מעדיפה כמובן באיזור תל-אביב(!)לטענתה התפשרה על חייה והיא לא מוכנה להפסיק לחיות - חו"ל, בילויים, קניות, רכב חדש.היא טוענת שאני אדיש, מרוכז בעצמי וכובל אותה לחיים שהיא לא רוצה בהם.היא חוזרת ומאיימת שתגיש תביעת גירושין, אני אומר לה שבחיים היא לא תקבל ממני גט אני אוהב אותה ואת הילדים.הצעתי ללכת ליעוץ - היא מסרבת בטענה שהיא יודעת מה שהיא צריכה ואף אחד לא יגיד לה מה לעשות.אמרתי לה שאלך בלעדיה אולי יש להם רעיון איך להציל את המצב.מה לעשות?????????????כל הצעה תעזור במצבי.

ד"ר אורן חסון
איום סרק כעמדת כוח?
13.10.2005 • 21:22

רוני יקר,
ראה, הסיפור מורכב מכדי שאגיד לך איך לפתור אותו, בעיקר משום שהוא סובב, לכאורה לפחות, סביב העניין הכלכלי. בזה לא אוכל לסייע לך.אלא שבינתיים, אתה מקל עליה לאיים עליך בתביעת גרושים. ברגע שהיא מאיימת בתביעהכשהיא יודעת מראש שאתה לא תסכים לזה, היא יוצרת לעצמה עמדת כוח כלפיך, ואתה משחק לידיה. בהחלט יכול להיות שהיא מתכוונת רק לאיים, כדי ללחוץ עליך לנהוג כרצונה. והרי, אם הבסיס הכלכלי בלבד הוא שגורם לה לרצות להיפרד, נדמה לי שהיא יודעת היטב שכגרושה, תנאיה הכלכליים יהיו עוד פחות טובים. אז כרגע אתם בריטואל שבו היא מאיימת להיפרד ממך, והתפקיד שלך בריטואל הזה הוא "לפחד", ולהגיד לה שאתה רוצה אותה ושלא תוותר עליה (מה שהיא יכולה להרגיש שנותן לה שליטה עליך, גם אם לא מלאה), ובינתיים היא לא הצליחה לשבור אותך שתגיד שאתה מוכן לעבור דירה. והסיבה שהיא מסרבת ללכת ליעוץ, יכולה להיות משום שהיא פוחדת לאבד את השליטה בך. אם אתה מרגיש שאתה מאבד שליטה על מצב העניינים ביניכם, כדאי שתלך לייעוץ לבדך. בהחלט יכול להיות שבמצב כזה היא תתן לך ללכת לבדך פעם או פעמיים, ואחר-כך תדרוש להצטרף גם היא – משום שתחשוש מלאבד שליטה בך, ותרצה להיות שם מקרוב כדי לצמצם נזקים ולהחזיר את השליטה בך לעצמה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
משתתף
בעיות בנישואין - חוסר תקשורת
17.12.2009 • 21:49

זה נשמע כאילו הסיבה שלה לגירושין היא רק תירוץ, לא בישבילך אלא בישבילה כדי שהיא תוכל להצדיק בפני עצמה את המעשה שהיא הולכת לעשות.לדעתי ברגע שאדם מחליט החלטה בראשו אין משהו שאתה יכול לעשות כדי לשנות את זה, אתה יכול רק לעקב את הבלתי נמנע. אבל אם בכל זאת אתה רוצה להוכיח לעצמך שניסית הכול כדי למנוע את זה תן לה את מה שהיא רוצה ותראה לכמה זמן זה יחזיק מעמד, הרי אני בטוח שאתה לא תעדיף להתגרש עכשיו ולחשוב מה היה קורה אם?....