הפרופורציה המתאימה

תאריך פנייה: 27.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אור
מעבר משותף
27.09.2012 • 12:10

אורן שלום,קודם כל תודה על העזרה המבורכת (:אני בת 23 ובן זוגי 26, גר כרגע בדירה עם שותף, שאני לא אוהבת. (מלכלך, מנצל, עושה רעש, קשה לי לישון שם...) ולכן נוצר מצב שאני ממש לא אוהבת לבוא לדירה של חבר שלי.הבעיה הזו נוצרה בזמן האחרון כי כבר נמאס לי מהשותף, ואין לי יותר סבלנות להיות שם. חבר שלי אומר שאני עוינת כאשר אני בדירה... וזה דיי נכון, פשוט לא נעים לי.חוץ מזה הזוגיות שלנו ממש טובה, אנחנו כבר 3 שנים יחד. ובזמן האחרון הוא ממש מתחשב בי ואנחנו ישנים הרבה בבית שלי (גרה עם ההורים). באמת שאמרתי לו שאני מאוד מעריכה אותו על ההתחשבות בי!הענין הוא שאנחנו מדברים על מעבר משותף, והוא חושש לעבור לגור איתי, כי הוא רואה את ההתנהגות העוינת אצלו בדירה (בזמן האחרון אני בקושי נמצאת בה) ופוחד שאני אהיה קשה בדירה המשותפת.הסברתי לו שהוא רואה אותי בעוד הרבה מצבים אחרים ושאנחנו נמצאים גם אצלי ונופשים ביחד... ואני מסודרת, מנקה, מכינה אוכל ועצמאית... ואני יכולה להעיד על עצמי שאני זורמת ובכלל לא קשה.הסברתי לו גם שאני לא מתכוונת לשכנע אותו לגור איתי. וקצת רבנו על זה, כי אני בסוג של "הולד" ומחכה שהוא יעדכן אותי מה הוא רוצה לעשות, ולא מתאים לי שאני בהמתנה, מחכה לתשובתו. פעם בא לו ופעם הוא חושש.לאחר שדיברנו והשלמנו, הוא אמר לי שהוא רוצה שנעבור ביחד, הכי רוצה שיש, ואמרתי לו שיסמוך עלי. גם לי יש חששות, אבל כנראה שזה טבעי.איך עלי להתנהג אם הוא יחשוש בעתיד? (המעבר עוד חודשיים) מה עלי להגיד לו? אולי זה נשמע ממה שכתבי שאני לוחצת, אבל אני לא חושבת שאני לוחצת....בכל מקרה אני לא מתכוונת לדבר על העניין יותר מידי עד שנעבור (הדירה של אמא שלו אז הוא זה ש"אחראי" על העניין).מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
הפרופורציה המתאימה
29.09.2012 • 22:51

אור יקרה,
אני חושב שעדיף להתווכח ולנסות לשכנע פחות. כי לפי מה שאת רואה, כשאת מתווכחת איתו זה לא עוזר ממילא, ואני לא בטוח בכלל שאוכל לתת לך נימוק קסם שישכנע אותו. אחרי הכל, אמרת לו את הכל. והקושי העיקרי הוא שכאשר את מתווכחת איתו על זה ומנסה לשכנע, הוא דווקא מתחפר בעמדתו. וכשהוא רואה אותך מתעקשת שאת לא מה שהוא חושב, הוא דווקא משתכנע יותר שאת כן כזו, כי את לא מרפה. הרפי. הגעת למסקנה הזו לבד דרך החשיבה שלך, וזה הדבר הנכון. תני לו לראות שאת רכה יותר ווכחנית ודעתנית פחות מכפי שהוא חושב - במעשים. לאו דווקא סביב עניין הדירה, אלא בכל דבר אחר. ייקח לו זמן, אבל הוא יילמד, ולפחות יחשוב שרק לפעמים את כזו, מה שכנראה נכון כשיש משהו שהוא משמעותי לך באמת, כפי שקרה הפעם. במילים אחרות, תני לו עם הזמן להכניס את הקונפליקט ואת ה"קשיות" שלך לפרופורציה המתאימה לה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083