הפער ביניכם: איך לגשר עליו?

תאריך פנייה: 17.05.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורלי
בעיות בקשר
17.05.2013 • 21:43

בקשרשלום ד"ר,
אני בקשר עם בחור מדהים כבר קרוב ל5 חודשים, בחיים לא היה לי קשר כזה. הוא מדהים, מצחיק, אוהב דואג ותומך וכל התכונות שבחורה מבקשת בבחור שלה.
בחודשיים הראשונים בערך היה לנו ממש מדהים.
באמת שלא מצאתי בו שום פגם והכל היה מושלם בינינו.
ולאחרונה הגיעו הבעיות.
קודם כל נתחיל מזה שאני בחורה די ביישנית, לא חברותית, מעגל החברים שלי נמוך ואני מאוד סגורה ומופנמת. בנוסף אני בטלנית, לא אחראית ומפונקת והוא בדיוק ההפך. הוא חברותי ואחראי וההפך הגמור ממני.
כל החיים חייתי ככה ואף אחד לא התערב לי, ואז הוא הגיע והתחיל להתערב ולנסות לתקן אותי ולדאוג שאני אהיה יותר טוב אבל מה שהוא לא מבין, שזאת אני ואם אשתנה אי פעם אז זה יבוא ממני ולא מאף אחד אחר.
בנוסף לבעיות שלנו, יש את הקטע עם החברים שלו, שאני לא הצלחתי עד היום להתחבר איתם ,5 חודשים זה לא צחוק. כמו שאמרתי למעלה, אני בן אדם מאוד לא חברותי ובקושי יש לי חברים, קשה לי להתחבר עם החברים שלו ולתקשר איתם. דיברתי איתו על כל מה שמפריע לי והוא כל פעם ממשיך לעשות זאת, אני יודעת שהוא בן אדם מדהים ובחיים אולי לא אמצא מציאה כזאת, אבל אני רוצה שיהיה מושלם בשבילי וטוב לי ושיהיה בן אדם שיקבל אותי כמן שאני עם כל המרגעו והטירוף.
אשמח לעצה ממך.

ד"ר אורן חסון
לקבל את הפער
20.05.2013 • 11:57

אורלי יקרה,
את רוצה שהוא יקבל אותך כפי שאת, וקל להבין זאת. אלא שאולי גם הוא רוצה שתקבלי אותו כפי שהוא, שזה כולל את הצרכים הנפשיים והחברתיים שלו, וגם את זה אפשר להבין. אלא שיש פער בין "מי שאת" לבין "מי שהוא צריך". האם זה אומר חוסר התאמה? אולי, במידה מסויימת. האם תהיי מוכנה להיפגש איתו באמצע, שאת תשני משהו ממי שאת, והוא ישנה משהו ממי שהוא צריך כי הדברים האחרים מוצלחים וכי שווה לכם? - אולי. זה תלוי בך. הוא מבקש ממך לצאת קצת מ"אזור הנוחות שלך", שזה הבטלנות, הפינוק וחוסר האחריות. אולי זה בעיקר מהפחד שלא להצליח אם תתאמצי, כי כרגע יש לך כל הסיבות לומר לעצמך שאת מוצלחת מאד, רק "לא מתאמצת". האם תרגישי טוב עם עצמך אם תדעי טוב יותר את גבולות היכולת שלך כאשר את כן מתאמצת? זה משהו שגם אותו אולי כדאי לבדוק מתישהו, כי אז תלמדי עוד קצת על עצמך, ועל ההתמודדות עם הפחדים שלך וחוסר הביטחון שלך. אולי זה לא מתבטא רק בביישנות חברתית.אם תתני לו את הרושם שאת הולכת לקראתו, אני חושב שיהיה לו הרבה יותר קל לקבל את הפער מאשר כאשר לא תעשי מאמץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083