גבר מסתורי: ניתוח התנהגות וזוגיות

תאריך פנייה: 17.05.2013 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מור
להבין את פשר המצב
17.05.2013 • 11:21

שלום רב.
.......אני רוצה לשאול משהו אם תוכל בבקשה להסביר לי את פשר המצב-מה עובר בראש לגבר בן 30 רווק, עדיין חי עם ההורים לצורך העניין, כל הזמן אומר לי מילים אבל אלו רק מילים ולא מעשים. ואני אתן דוגמא-הוא טוען שהוא רוצה אותי, שאני האחת שלו ואין מישהי אחרת ושאני לא אעיק עליו ואלחיץ אותו ואתן לו את הזמן באיזי ושבסוף אנחנו נהיה יחד וזה בטוח מבחינתו שאנחנו בסוף נהיה יחד לפי דבריו כי אינו רוצה מישהי אחרת וגם אני לא. אבל לעומת זאת הוא אינו עושה דבר בעניין, לא משקיע כלל בבילויים והנאות יחד ולעיתים יכול להיעלם לתקופה ארוכה וחוזר ולא תמיד אני משתפת פעולה איתו וכרגע אני סוג של "הרמתי ידיים" והפסקתי לנסות להילחם ולרדוף אחריו כי הוא לא מראה לי שהוא באמת רוצה.האם זהו פחד מסויים שלו? חשש ממחויבות? או משחק שלו בשביל לשמור אותי על "אש קטנה"?הוא יודע שאני מתה עליו ומאוד בעניין אבל אני לא מקלבת שום דבר בתמורה.עכשיו אנחנו לא בקשר כמה שבועות כי הבהרתי לו שאני לא רוצה שזה יהיה ככה ולא מקבלת זאת והוא אמר לי "אין בעיה, שיהיו לך חיים טובים". ואני בכלל ציפיתי שהוא יאמר לי שאני צודקת ושננסה אולי כן לתקן את הקשר הזה ולהשקיע בו, אבל הוא מראש ויתר על הכל ואיכזב.המון תודה!

ד"ר אורן חסון
בחירה מושכלת
19.05.2013 • 11:20

מור יקרה,
את שואלת על גבר מסויים, ואני לא מכיר אותו מספיק כדי לדעת. כל האפשרויות שהעלית יכולות להתקיים, ואולי לא הן, אלא עוד אחרות, או שילוב שלהן.את מתארת תאור שנראה כאילו הוא מתאר גבר שיש לו קשיים כלכליים, ועוד לא התבסס מקצועית, או שיש לו חובות (או להוריו!), ולכן הוא מתנהל כפי שהוא מתנהל בעניינים כספיים, וגר אצל הוריו. מה ששונה מכך הוא העובדה שמדי פעם הוא "נעלם" לתקופה ארוכה (כמה זה "ארוכה"? יומיים? חודשיים?). האם הוא עובד בעבודה בטחונית סודית שכופה עליו להיעלם? האם הוא צריך חופש ממך מדי פעם? - אני לא יכול לדעת. אני רק יכול לדעת שכאשר הוא אומר "אין לי בעיה, שיהיו לך חיים טובים", זה אומר שהוא מוותר עליך. האם זה נאמר בתוך ויכוח סוער ותוך כעס? האם זה משום שהוא קצת מיואש מעצמו, ומרגיש שהוא לא יכול לתת לך את מה שהוא חושב שמגיע לך? - אני לא יודע. העניין הוא שהשתמשת ב"נשק יום הדין" (או שאתה משנה משהו, או שאני הולכת), ותיעלת את עצמך להליכה, כי הוא לא עמד בתנאים. האם את יכולה לחזור בך? - לא יודע. הרבה תלוי גם בביטחון העצמי שלך. האם כדאי לך? - לא יודע. תלוי אם את יכולה לקבל ממנו את הזוגיות שאת רוצה. האם את יודעת מדוע הוא לא היה מסוגל לתת לך אותה? מה הפריע לו? - אולי היית צריכה להבין אותו יותר, כדי לדעת אם הוא מסוגל בכלל, כך שתוכלי לעשות בחירה מושכלת יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מור
תשובות לשאלותייך
19.05.2013 • 12:26

שלום
שוב ותודה על התגובה המהירה.לגבי מה ששאלת: אין לו חובות, לא סודות, עבודתו מסודרת הוא למד יש לו מקצוע ומשכורתו אף גבוהה+. מה שאומר שאין בעיה.אני רוצה להוסיף שיש לו עוד אח במשפחה יותר גדול ממנו בשנה, גם עדיין גר בבית! אני לא בדיוק יודעת מה הבעיה... אולי נוחיות לחיות עדיין בבית של ההורים.לגבי היעלמותו... תקופות של שבוע עד שבועיים. זה נחשב הרבה לעומת יום יומיים ובגלל זה- זה לא נראה לי.כשאמרתי לו שאני מוותרת על הכל כי אני לא באמת מקבלת את מה שאני אמורה לקבל, זה לא היה בכעס אבל זו הייתה תגובה כזאת של "עזוב אני לא רוצה יותר ממך כלום כי גם ככה אני לא מקבלת כלום אז למה לי"? והוא מראש ויתר כפי שציינתי, ותגובתו "שיהיו לך חיים טובים אין בעיה" הוא לא כעס אבל אמר את זה קצת בקול גבוה וכזה "סבבה לא צריך". פשוטו כמשמעו.כמו שאמרת אתה ד"ר חסון- אכן גם אני חושבת שהוא ויתר עליי אם אפילו לא טרח לדבר על הנושא ומראש להרים ידיים בנוגע אלינו.כרגע אני לא חוזרת בעצמי אבל באמת שציפיתי שאולי הוא יצור קשר וינסה לדבר איתי, לפתוח את זה שוב ואולי לנסות לתקן דברים? אבל כנראה שהוא באמת אינו בעניין כי הוא בחר להיעלם. המחשבה דיי מטרידה אותי אבל אני לא הולכת לעשות איתה משהו כי אני חושבת שזה אמור לבוא ממנו ולא ממני. הסברתי את שלי אליו והוא ישר ויתר. מה דעתך על כך?וכשהיינו יחד הרגשתי שאנו בעצם לא ביחד. שאני נמצאת במקום שני. שקודם כל הוא עצמו, משפחה וחברים ורק אז- אני. לכן קמתי והלכתי ואני לא חוזרת בי. כדאי לרדת מהעניין? לא שיש לי כרגע מה לעשות.תודה והמשך יום נפלא