הפסקה בקשר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 25.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
גבר שבור
משבר ביחסים
25.11.2006 • 17:27

ד"ר חסון שלום,
אני וחברתי נמצאים כרגע בהפסקה בקשר. יוצא לנו לדבר פה ושם תוך כדי ההפסקה. ההפסקה היא למטרת בחינת הקשר. משיחות עימה משתמע שלא במפורש שהיא לא ממש סגורה על רצונה להיות איתי. אני תמיד רציתי להיות איתה ,אך הרגשתה זו גורמת לי להתרחק מרצון זה. אני אוהב אותה ,אנו מספר שנים ביחד אבל אני צריך להיות רציונלי ולהבין שאולי זה כבר לא זה. הבעייה היא שכרגע אני לא יודע כלום מה קורה איתה. קבענו שרק בסוף ההפסקה נדע.אין לנו תאריך יעד לסיום אך מדובר על כמספר חודשים.האם להמשיך בקשר או לא? אני מרגיש שגם אם היא תחזור אלי זה לא יהיה בלב שלם ,וזה יקרה בעיקר בשל הביטחון שאני מקנה לה. מספר פעמים הבנתי ממנה-עוד לפני ההפסקה,שהחשק המיני כלפי הוא אפסי.ולדבריה בזמן ההפסקה המגע המיני עימי לא חסר לה כלל,דבר הפוגע ומוריד את הביטחון. מה אם למשל אני פוגש מישהי במהלך ההפסקה וטוב לי איתה-האם לעזוב קשר של 5 שנים? או להתפשר על חיים חסרי תשוקה-אך זוגיות טובה וקשר חברותי טוב....- הזוגיות שלנו הייתה תמיד טובה בכל המובנים,אבל משהו בחצי שנה האחרונה השתבש,ומדובר על יותר מהכיוון שלה..- היא מרגישה שאולי הפכנו להיות ידידים טובים ולא חברים כמו פעם... מה לעשות? אתה חייב לעזור לי..

ד"ר אורן חסון
הפסקה זמנית או הפסקה אינסופית?
27.11.2006 • 00:40

גבר יקר,
ההפסקה בקשר שלכם השאירה אותך בחוסר ודאות, בעיקר כי לא אתה רצית את ההפסקה. אז נשארת לחכות להחלטה שלה. זו תחושה קשה לחכות, מבלי לדעת אם יש לך בכלל למה לקוות, וגם כאשר אתה לא יכול לעשות שום דבר בעניין, כי אתם בהפסקה.יכול להיות שבהפסקה הזו גם היא תפגוש מישהו. ואולי בדיוק בשביל זה היא רוצה הפסקה. כדי לדעת אם היא יכולה למצוא מישהו שאיתו היא תרגיש טוב יותר מאשר אתך. האם תחכה בסבלנות כדי לראות אם היא תחליט שבסופו של דבר היא לא מוצאת מישהו שהיא תרצה יותר? – קשה לי לדעת. אתה מרגיש ריחוק הולך וגדל, ובצדק, כי ככל שהזמן חולף אתה חושש מלהיפגע מכך שההפסקה תהיה הפסקה אינסופית. וסביר שזה מה שיקרה לך. ככל שהזמן יחלוף, תהיה מוכן יותר ובשל יותר להחליט שאתה לא יכול יותר לחכות, ושהגיע הזמן, עבורך, להמשיך לקשר הבא שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083