הפסיכולוגית של בן הזוג: מה קורה?

תאריך פנייה: 23.08.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שואלת
מה הדבר הנכון לעשות כעת?
23.08.2012 • 19:57

שלום רב,
אני ובן זוגי מזה כשנה נפרדנו לאחר חודש של ניסיונות לשקם את הקשר שלנו.היו לנו המון מריבות וזה לא כל כך הסתדר.כרקע: אנחנו זוג צעיר בשנות העשרים לחייו, בן זוגי מטופל פסיכיאטרית אצל פסיכולוגית בגלל חרדות, החלטנו בפעם האחרונה לנסות שוב ויום למחרת רבנו וזה כשל, ולכן החלטנו שזהו זה.בפגישה שגרתית של בן זוגי לשעבר אצל הפסיכיאטרית שלו , היא הצהירה בפניו לאחר המון המון פעמים שכבר אמרה זאת בעבר, שהקשר שלי ושלו לא בריא בכלל וזאת בגלל שיש לי יותר צורך לשוחח ולהפגש ולו יש צורך מועט בזה.אם תשאל אותי, אני לא חושבת שציפיות שונות זה נחשב ל"קשר לא בריא" , זה משהו שיש להמון זוגות בנושאים מגוונים ואפשר להגיע לעמק השווה, אבל ויתרתי בגלל שהוא תמיד מקשיב לה וסוג של "נבהל" ממנה.אין לי מושג מה קורה שם, אבל בפגישה האחרונה היא אמרה לו שאם ימשיך לשוחח עימי ולהיות איתי בקשר היא תפסיק לו את הטיפול ואיימה להפסיק להיות המטפלת שלו, הוא סיפר לי זאת והאמת שנבהלתי כי אני בסך הכל אוהבת אותו ודואגת לו ולכן לא התקשרתי אליו יומיים.הוא יצר עימי קשר וביקש שלא אעלם לו, שאמשיך לשוחח איתו ושנישאר ידידים.אני בחורה טובת לב, אוהבת ואכפתית, דאגתי לו ברגעים מאוד מאוד קשים, וזה טבעי שיש מריבות בין בני זוג.נוצר אצלי הרושם שאם היא הגיעה למצב כזה שאמרה לו דבר כזה סימן שהדבר הצטייר נורא רע בעיניה, כרגע הוא נורא רוצה שאמשיך לשוחח איתו.ואמר שבשיחה נוספת איתה היא אמרה שזו היתה רק הלצה.נשמע לי קצת מוזר, זה לא המקום להלצות, לא בטיפול.אני דואגת לו והבריאות שלו חשובה לי, ברור לי שהקשר שלנו נגמר ואני ממשיכה הלאה בחיים שלי .הדבר היחיד שמטריד אותי זה איך לפעול כדי שגם לו יהיה טוב, מצד אחד הוא לא רוצה לנתק קשר לגמרי מצד שני גם לי נעים לדבר איתו סתם כך שנישאר ידידים.מה שאמרה לו הפסיכיאטרית מהדהד לי בראש ואני תוהה איך זה הגיע למצב כזה? נוצרה לי ההרגשה שיש לה תחושה שהשיחות איתי ממש פוגעות בו, וקשה לי להאמין, כי כמו שאמרתי אני בחורה ממש עדינה וטובה ומעולם לא אפגע לא בו ולא באף אחד אחר.כתבתי את כל זה כדי להתייעץ איתך, מה לעשות? לטובתו כמובן.האם להמשיך לשוחח איתו מדי פעם כידידים כמו שהוא רוצה?והאם זה מותר לפסיכיאטרית לומר דבר שכזה? או שיש פה משהו לא אתי?תודה רבה רבה וסליחה על האורך.

ד"ר אורן חסון
הוא והפסיכולוגית שלו
24.08.2012 • 15:46

שואלת יקרה,
מה שחברך מתאר שקורה בינו לבין הפסיכולוגית או הפסיכיאטרית שלו נשמע לא תקין. אלא שאת לא יודעת מה נכון ומדוייק מתוך מה שהוא מספר לך, ומה אינו נכון. כבר הכרתי מקרים בעבר שבהם בן זוג סיפר לבת זוגו סיפורים שונים שנאמרו כביכול על ידי הפסיכולוגית שלו על בת זוגו, ועד כמה שהיא לא בסדר ולא מתאימה, כשאפילו לא היה ברור אם הוא הולך לפסיכולוגית. באופן ברור, נעשה שימוש בדברים שנאמרו, לכאורה, על ידי פסיכולוגית, להפחדה, לאיום ולמניפולציה של בת הזוג. מה בדיוק קורה כאן? לא ברור. אבל כך או כך זה לא נשמע טוב. ואני מדבר גם על בן הזוג שלך, גם אם יש לו פסיכולוגית שאמרה את כל אלה. אחרי הכל, אל תשכחי שהיא ניזונה ממידע שהוא מספר לה עליך, ושהמידע הזה אינו בהכרח "נקי", כלומר, אמיתי ונכון. אחרי הכל, מה שהוא אומר עובר את המסננת שלו, ולכן את יכולה ללמוד מכך אולי גם על מה שהוא חושב עליך, יותר מאשר על מה שהפסיכולוגית חושבת עליך. המשיכי בחיים שלך למען הבריאות הפיזית והנפשית שלך, לא למען הבריאות הנפשית שלו.התפיסה שלך את עצמך היא שאת בחורה עדינה וטובה, ושלעולם לא תפגעי בו או באחרים. בשל האופן שבו היצגת את הדברים, אני מאמין לך. אולי הגיע הזמן שתדאגי לעצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083