החבר (לשעבר) של החברה שלי
דניאלה
האקס של חברה שלי..
⌄
שלום
!
יש לי בעיה ואני צריכה עצה דחופה..
סיימתי השנה יב בפנימיה.. לחברה שלי(לא מאלו שהסתובבתי איתן כל היום) היה חבר במשך תשעה חודשים. הוא יותר גדול ממנה בשנה. כשהוא סיים יב הם נפרדו ומאז סתם שמרו על קשר. במשך השנה הזו היא כבר הייתה בכמה מערכות יחסים וכידוע לי היא והאקס שלה רבו לפני איזה שלושה חודשים, איני יודעת בדיוק את הסיבה.
לפני כחודש וחצי, אני והאקס שלה התנשקנו. חשוב לציין שתמיד אהבתי אותו כבנאדם אבל לא חשבתי עליו מעבר להיותו איש שיחה והאקס של החברה. קצת לפני שהתנשקנו ממש התקרבנו והסתמסנו הרבה. עכשיו אני בחול אבל אנחנו מתכתבים והבנתי ממנו שהוא ממש רציני לגביי ואת האמת אני רוצה אותו גם אבל הבעיה היחידה היא שאני מפחדת מהתגובה של חברה שלי. מצד אחד אני יודעת שיפריע לה מאוד כי אני יודעת איזה זוג הם היו ומצד שני למה בכלל זה צריך להזיז לה אם היא המשיכה בחייה ואחריו היו לה עוד כמה קשרים?
אני גם חוששת שהוא רוצה לעשות לה דווקא בכך שיהיה איתי.. אני לא יודעת מה לעשות כי אני רוצה אותו לקשר רציני ולא סתם איזו נשיקה מזדמנת אבל מפחדת מהתגובה של החברה וגם של הסביבה.
תודה מראש ושבת שלום!
ד"ר אורן חסון
החבר (לשעבר) של החברה שלי
⌄
דניאלה יקרה,
מסובך, נכון? כי יש כאן הרבה חוסר ודאות. אם החברה ותגובות הסביבה חשובים לך, כנראה שעדיף להתחשב בזה. אם את מוכנה לקחת סיכון בקשר איתו, ואם זה יעבוד, תצטרכו לצלוח גם אם הקשיים שייווצרו, ואולי תתקשו מאד בזה, אני לא יודע מה טיב היחסים החברתיים שלכם עם החברה והסביבה שלכם. כך שזה אולי יקטין עוד יותר את הסיכוי שתצליחו, ויגדיל משמעותית את הסיכוי שתישארי בסופו של דבר ללא החברה, ללא האקס שלה ואולי גם ללא הסביבה. זה סיכון. אני מבין שהוא מוצא חן בעינייך, אבל יהיו עוד כאלה, ואת לא יודעת מראש מה סיכויי ההצלחה שלכם. את החברות עם החברה שלך את מכירה, ויודעת להעריך הרבה יותר בודאות עד כמה היא חשובה לך.והעובדה שהיא המשיכה הלאה, חשובה, אבל רק במידה. אם את יודעת באופן ודאי שזה היה מפריע לה, אז קחי בחשבון שזה מפריע לה, ולא את מה שהיית רוצה שיקרה או שאת חושבת שנכון שיקרה. את יכולה לדבר איתה ולשאול אותה, והשאלה היא גם עד כמה אתן קרובות ויכולות להיות פתוחות כדי לדבר על זה בגלוי, וכדי שתוכלי לומר לה, מבלי שהפגיעה תהיה משמעותית, שאת רוצה לשאול אותה מה דעתה, לספר לה את מה שהיה, ולומר לה שאין סיכוי שתמשיכי את הקשר הזה אם זה יפריע לה, כי היא חשובה לך. אם כך את באמת חושבת, כמובן.