הפחתת מריבות בזוגיות

תאריך פנייה: 22.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סובלת בשקט
בעיות בזוגיות טרייה
22.12.2005 • 18:07

שלום
אני בת 28 ובעלי בן 34,אנחנו נשואים כ- 8 חודשים לאחר מגורים משותפים של שנה לפני החתונה, חיים בחו"ל.בעלי הוא גבר מאוד אוהב מפנק יצירתי בעל חמלה רבה ומעניק לי את כל שביכולתו הן מבחינה רגשית והן כספית, ותומך בי עם משברי הגעגועים למשפחתי , אנו גם מנסים מאז הנישואין להכנס להיריון וטרם צלחנו בכך מה שגורם ללחצים רבים בינינו.עם כל זאת בעלי הוא בעל אופי מאוד שתלטני, לאחרונה אנו מתווכחים המון ומויכוח עקר וחסר תוכן ושטותי לחלוטין זה מתפתח למריבה קולנית עם השפלות מילוליות ובעלי טוען שאני אשמה במריבות , תמיד, הוא תמיד זה שצודק. תוצאות המריבות לאחרונה הן קשות מנשוא, הוא מסתגר בתוך עצמו ומפיל על שנינו שתיקה רועמת והתעלמות מוחלטת. במריבה לפני שבועיים הוא היה לילה שלם מחוץ לבית לאחר המריבה ואחר כך לא ישן עימי במשך חמישה לילות. במריבה הנוכחית הוא מתעלם ממני כבר שלושה ימים אך כן ישן עימי באותה המיטה. בשתי המריבות האחרונות הוא גם מאיים לפרק את הנישואין ובמריבה הנוכחית הוא גם טרח לציין שהוא רוצה להזמין לי כרטיס טיסה לארץ לכמה חודשים לבד להתרעננות (זהו ניסיון איום מצידו עליי, אני בטוחה מאה אחוז כי דבר כזה לא ייצא לפועל, הוא מנסה להלחיץ אותי).אני חייבת לציין שבסוף כל המריבות אני מוצאת את עצמי מתנצלת על משהו שלרוב אינו באשמתי רק כדי להשלים. כמו כן היו שתי מריבות שהוא הבין בהם שהוא זה שטעה וידע לבוא ולבקש את סליחתי, דבר שלא עשה מעולם.אנא, אני זקוקה לייעוץ דחוף, מה אני יכולה לעשות כדי לטפל במצבנו?סובלת בשקט

ד"ר אורן חסון
להוריד 90 אחוזים מהמריבות
27.12.2005 • 02:39

סובלת יקרה,
לגבי המריבות והתסכולים, אנא קראי את ההודעה שמתחתייך, של שלומית, ואת תגובתי. השתיקות שלו, וההתעלמות שלו, יכולות לקרות בגלל כמה סיבות: למשל, שאת הרבה יותר ורבלית ממנו, והוא לומד שבקרבות מילוליים הוא מפסיד, ויוצא מהמשחק לפני שיפסיד שוב, או למשל, כאשר הוא חושש שבכעסו הוא יוצא דברים מחוץ לפרופורציה, או שיגיד דברים שיתחרט עליהם אחר-כך, כי במצב זה קשה לו יותר לשלוט בעצמו. אלו אינם דברים שקל להתגבר עליהם לבד, ולכן כדאי שתדברו על זה עם איש מקצוע.אם אין לכם אפשרות, נסי את הטקטיקה הבאה (שאינה פשוטה כלל לביצוע): כשאת נדרשת להביע את דעתך, מיוזמה שלו או מיוזמה שלך, השתדלי להגיד לו את הדברים רק פעם אחת, ובין אם הוא מקבל את מה שאמרת לו, ובין אם לאו, לעזוב אותו לשקול אותם בעצמו. אם זה משהו שתיכנסו אליו לויכוח גדול, ממילא, את אומרת, הוא לא יאזין. אז למה להתאמץ? והרי כך תורידי כ- 90 אחוזים מהמריבות, לא?

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083