תסכולים בזוגיות: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 22.12.2005 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שלומית
ריבים
22.12.2005 • 17:44

שלום
אורן!יש לי חבר כבר 4 שנים.בדרך כלל אנחנו מאושרים ביחד ומסכימים על המון נושאים...יוצא לנו לריב המון,לפחות פעמיים בשבוע,ריבים גדולים ומכוערים...רוב הזמן אני מרגישה שאני אוהבת אותו ויש פעמים שאני כועסת עליו מאוד.החלטנו להתחתן לא מזמן אחרי חופשה מדהימה...הריבים שלנו מטופשים על כל נושא אפשרי ,אני מרגישה שהוא לא נותן לי את הזכות לכעוס ולפני שאני מספיקה להביע את דעתי הוא בדרך כלל אומר לי דברים כמו-אולי די!תרגעי!אל תצעקי עליי! ופשוט מתעלם ממני. היום הוא החליט ללכת באמצע הריב ויצא מהבית.אנחנו גרים ביחד והוא באמת מאוד אוהב אותי חוץ מהריבים ששם הכל מקבל תפנית ומשתנה עד שמתפייסים,וככה השגרה...נמאס לי לגמרי מהריבים האלה ויש פעמים שבא לי להרביץ לו מרוב עצבים כי הוא כזה עקשן ואני כן רוצה לחיות איתו ולהתקדם הלאה ולא מצליחה להתעלות על המצב המטופש הזה.זה נורמלי לריב כל כך הרבה?מה עושים?תודה רבה על ההקשבה...

יהודה
ריבים
23.12.2005 • 07:16

שלום
שלומית,מריבות הן חלק מקשר, כי אין קשר קרוב בין שני אנשים שאין בו חילוקי דעות והבדלים בין גישות, רגשות וציפיות.השאלה היא איך רבים, מה מטרת הריב - להשתלט על בן הזוג, לכפות עליו את רצונך, או לנסות להבין אותו, לנסות לגרום לו להבין אותי, ואז למצוא את הפתרון האפשרי לפער בינינו.כל עוד רבים במגמת הסלמה, כשהכעס רק גובר והולך תוך כדי הריב, אין אפשרות להבין זה את זו, ובסוף כבר "בא להרביץ" לו. אם מסוגלים להירגע, ולחזור אחרי פסק זמן מוסכם מראש ולשוחח בצורה רגועה על מה שהרגשנו, על איך כל אחד רואה את הדברים, בלי לתקוף ולהאשים אלא כדי להבין באמת את זווית הראיה השונה של בן או בת הזוג - יש סיכוי טוב להתקרב רגשית ולהמשיך לאהוב.אשמח לקרוא את תגובתך לדברים שכתבתי כאן.יהודה

ד"ר אורן חסון
תסכולים
27.12.2005 • 02:19

שלומית יקרה,
מריבות כאלו אופייניות לזוגות שאינם יודעים להגיע להסכמות. הן לכאורה תמיד על דברים טפשיים, אבל הם בעיקר על הערכה הדדית, ובשל פחדים מעתיד שבו לא יהיה מי שיקשיב לי. את בעיקר מתוסכלת מכך שהוא לא מעריך את דעתך, ולא מוכן אפילו לשמוע אותה. הוא מתוסכל, אולי, מהכעסים שלך, ולא יודע איך להתמודד איתם. התוצאה היא שאינכם יכולים לדון כפי שצריךבנושאים שבהם אתם חלוקים, אתם מאבדים אמון ביכולת של הצד השני להתפשר, ולכן עלולים לפקפק ביכולת שלכם לחיות ביחד. מכאן התסכולים שלכם שמתבטאים בכעסים ובמריבות. זה דבר שכנראה שניכם צריכים ללמוד – ליצור תקשורת טובה ואמינה. יעוץ זוגי יכול לחסוך לכם חיים אומללים ביחד בהמשך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083