הפחתת כעסים ואחריות על הילדים
אורטל
בשעה טובה ומוצלחת!!!
⌄
בוקר טוב!יש לי זוג חברים שנשואים כבר בערך 3 שנים + 2 ילדים.לפני שנתיים (כך לטענתם , למרות שלדעתי זה התחיל הרבה לפני) התחיל הקשר שלהם לקרוס ולאט לאט התדרדר עד שהם הגיעו למצב שהשבוע הם נפרדו ואפילו מילאו בקשה לגירושים ....הם שינהם חשובים לי מאוד , וביחוד מפריע לי העובדה שהמלחמה שלהם מתנהלת על גבם של שני תינוקות.שינסתי את מותני והלכתי לנסות לגשר...אתה בטח מתאר לעצמך ..שמעתי שני גרסאות שונות בתכלית משני אנשים , האחד אומר מדבר סהרה והשני אומר הקוטב הצפוני....ופה החלק שאני מורידה את הכובע בפניך ובפני הקולגות שלך על עבודת קודש שכזאת!!וכאן מגיעה הכותרת : בשעה טובה ומוצלחת!!! הצלחתי להביא להסכמת שינהם לגשת לטיפול אצל יועץ נישואים....(עדיין לא נגמר , יש כאן "אבל"..)התנדבתי למצוא להם מטפל ואפילו לקבוע להם פגישה,א ב ל...אין שמץ של מושג איפה אני מוצאת מטפל ??מלכתחילה כשההצעה נכנסה לתוקף ישירות הצעתי אותך כבחירה ראשונה , אבל כשבדקתי את כתובתך גילתי שאת יושב בכיכר המדינה ...דיי רחוק בשבילהם .ואני מחפשת משהו נגיש , שלא יהיה להם תרוצים של תחבורה וכדו'אשמח אם תוכל לכוון אותי כיצד לחפש ....איפה??אה ,כן ...דבר אחד ואחרון , המצב הכלכלי שלהם לא "משהו" (בלשון המעטה) איך מתגברים על המכשול הזה ? כי אני מבינה שזאת הוצאה לא קטנה.המון המון תודה!!!!
ד"ר אורן חסון
להפחית כעסים ולקחת אחריות על הילדים
⌄
אורטל יקרה,
המאמץ שלך ראוי לציון. אבל יש לזכור שהדבר העיקרי כאן הוא באמת לא להגיע ל"שלום בית", ושיחיו ביחד, אלא לחיים שיהיו טובים יותר להם ולילדים. כך שבכל מקרה, הדבר החשוב יותר הוא להפחית את כמות הכעסים ביניהם, ולהגיע להבנה שיש לשניהם אחריות על שלומם הפיזי והנפשי של הילדים שלהם. הנסיון להגיע לאושר דרך הזוגיות הזו שלהם, הוא רק השלב הבא.אני באמת יושב בככר המדינה. אין לי מושג היכן גרים החברים שלך, אבל אני לא בטוח שבכל מקרה אוכל להמליץ לך על מישהו מסויים. אם המצב הכלכלי שלהם קשה, יש אפשרות להגיע לשרותים ציבוריים, למשל דרך קופת חולים. אלא שבדרך כלל יש שם בעיה של תור, עד שיתפנה פסיכולוג. אבל אפשר לנסות ולבחון את האפשרות הזו. מעבר לכך, חפשי בפנקס הפסיכולוגים, מטפל באזור מגוריהםhttp://www.health.gov.il/oskimbbriut/plogic/pname.asp(עכשיו אני רואה שמשום מה האתר לא עובד זמנית, אבל בדרך כלל כן – אולי הוא יעלה מחדש בעוד כמה ימים). ואפשר גם דרך דפי זהב. אבל בכל מקרה, אני ממליץ לדבר עם המטפל, לספר בקצרה על הבעיה, ולשמוע אותו/אותה, ועל הגישה הטיפולית, ולהחליט לאחר שיחה טלפונית, ולאחר מפגש ראשוני. אם יש להם חששות או שהם מרגישים שהם לא מתחברים אל אדם מסויים, שינסו אדם אחר.