הפחד מדחייה: התמודדות עם חוסר שלמות
אביבי
למה אני רווק?
⌄
יש לי בעיה:אני בחור בן 25,לא גבוה , לא שרירי אבל גם לא שמן. תווי פני הם לרב דעות יפים מאוד ואני מצחיק וחם ואוהב. אני מאוד חסר בטחון בנוגע לגודל איבר המין שלי למרות שזה מגיע לחדר המיטות נראה כי אני מתפקד מצויין. שאלתי היא מדוע איני יכול למצוא בחורה ויותר מזה, מדוע איני יכול למצוא את האומץ להתחיל עם בחורות למרות שישנם כאלה שעושות לי עניים בבירור. אולי ראיתי סרט פורנו אחד יותר מדי , אבל ממש מטריד אותי כל עניין המין פה. האם זה נכון שבחורות ישר מסתכלות על הבליטה במכנסיים וחוקרות אחת את השניה על הרגלי המין ומה הגודל וכל זה? האם אני צריך ללכת לטיפול פסיכולוגי ואם כן מה יכול לצאת מזה? חשוב להדגיש כי פני יפות מאוד ועניי כחולות מאוד ואני מאוד בטוח בפנים שלי אבל כל שאר גופי מטריד אותי כבר 8 שנים ואני לא יצאתי לדייט כבר 5 שנים .כמו כן יש לי ידידה טובה שאני מרגיש אליהם רגשות עזים. פעם ניסיתי להפוך את זה ליותר ולא הלך כנראה כי הייתי עם הראש תקוע ברצפה שדיברתי איתה על זה מרוב ביישנות וחוסר אמונה עצמי.נהיינו ידידים שוב אך אני מרגיש שמבחינתי זה לא נכון שנהיה ידידים. מה עושים במצב כזה? חשוב לציין כי אני יודע שהיא חושבת שאני יפיוף ונראה כאילו היא יותר זורמת לכיוון שלי. איך מתגברים על הפחד הזה?! אני לא רוצה שיצחקו עלי בחדר המיטות. לא על הביצועים על הגודל!אשמח אם תתנו לי עצה. תודה!
ד"ר אורן חסון
הפחד מדחייה
⌄
אביבי יקר,
לרובנו יש פגמים כלשהם, ולרבים מאיתנו, גברים או נשים, יש פגמים המתגלים רק בהיותנו חשופים ומעורטלים. גודל האבר אינו בהכרח הגורם מספר אחד בעונג המיני של נשים. יש ויש (נשים). המיניות שלנו, של גברים ושל נשים, מורכבת מאד, ואין ספק שיש נשים שזה פחות חשוב להן. אלא שכאשר אתה חושב על זה, כל העולם שלך הופך להיות סובב סביב זה, ואתה רואה פחות דברים אחרים. אולי ראית באמת יותר מדי סרטי פורנו. הפחד אצלך כרגע גדול יותר מאשר ההשפעה האמיתית של חוסר השלמות שלך.הידידה שלך מעריכה אותך מאד, ואולי יותר מזה. תן לה ולעצמך הזדמנות. וכמו בכל פגם שיש בנו, אנשים (כי מי מאיתנו מושלם?) - סטטיסטית, יש מי שיקבל אותנו ואפילו יאהב אותנו למרות אי השלמות. רק צריך להעז שוב גם לאחר כשלונות.