הפחד: איך להתמודד עם חרדה בזוגיות
שרית
פרק ב
⌄
שלום.
אני גרושה טרייה ונמצאת עכשיו בקשר עם מישהו. זה הולך בכיוון די רציני, ומאד טוב לי איתו...הבעיה היא, שאני נכנסת כל הזמן לסרטים ולחרדות שמא גם הקשר הזה נועד לכשלון... הקשר הזה מאד טוב ובריא לי והחששות שלי אינם קשורים לקשר עצמו אלא לכשלון שהיה בעבר.אולי תוכל ליעץ לי איך להתמודד עם הפחד...וגם אלו שאלות כדאי לי לשאול את עצמי בקשר הזה, ואיך אוכל לגרום לקש להצליח...תודה
ד"ר אורן חסון
הפחד, הפחד
⌄
שרית יקרה,
תמיד יש סיבה לחשוב שזה לא יימשך לנצח, אבל לא סיבה לפחד מזה. פחד נובע מהצורך שלנו למנוע את עצמנו מסכנה גדולה מדי, או כדי להכין את עצמנו למצב לא טוב, כדי להקטין את הפגיעה שתיווצר, אם אכן התקוות שלנו לא תתממשנה, מה שקורה לך. אלא שאם התקוות כן מתממשות, גם אם לא במלואן, הפחד עלול למנוע ממך את ההנאה מהחלק הטוב של החיים.תמיד יש סיכוי שדברים טובים ייגמרו, אבל לא כל הדברים הטובים ייגמרו לפני שהגיע זמנם להגמר (למשל, בשיבה טובה). לכן, אם תבלי את זמנך בפחד, אחר-כך תסתכלי לאחור, ותגידי לעצמך: איזה בזבוז של חיים נפלאים שהיו יכולים להיות לי!אי אפשר לשנות דברים ממצב קיים (שבו את לבד), מבלי לקחת סיכונים של פגיעה. מבלי להסתכן בטעות שמקורה בעשייה שלך. כי את באמת יכולה לומר לעצמך – אני הולכת להגן על עצמי בכל מחיר, ולא ליצור קשרים חדשים. אבל נדמה לי שלא זה מה שאת רוצה. אני חושב שגם מזה את פוחדת, אלא שזה יותר קל, כי אז לא העשייה שלך מביאה אותך למקום רע, ואולי לתחושה שטעית בבחירות שלך, אלא אי העשייה.זה אולי טיפה יותר טוב, אבל לא נותן לך את הסיכוי לשנות למשהו הרבה יותר טוב, אפילו שצפויים בו גם מאבקים והתמודדויות, כי כך היא זוגיות. ואולי מהם את פוחדת.אז אולי נתתי לך תשובות לחשוב עליהן, במקום שאלות. אשמח אם תוכלי ליצור מהן שאלות שיעזרו לך, ולכתוב אותן כאן.