הפוטנציאל והפרפר: עצות זוגיות

תאריך פנייה: 13.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
צריכה עצה
קעקועים רבים
13.11.2010 • 14:47

ד"ר חסון שלום
רב:אני כבת 28 ובמהלך גיל 18-23 עשיתי קעקועים רבים על גופי בכל מיני מקומות. לצערי הרב מאד, היום אני באמת מתחרטת על הרבה מהם (חלקם גדולים אף מאד ובמקומות חשופים אשר יש לי צורך להסתירם מכיוון שאני עובדת בעבודה מכובדת) והדבר מציק לי ביותר.ניסיתי לפני כשנה להוריד את אחד הקעקועים, אך לצערי הרב נוצר סיבוך עצום ונעשה נזק נוראי לעור שלי מטעם הטיפול הלקוי של הרופאה, צלקות מכוערות מאד, דבר שהוריד את הבטחון העצמי שלי כמעט לחלוטין (עד שהיום עוברת לי המחשבה בראש של חרטות על הניסיון להסיר כי כעת נעשיתי עוד יותר הרוסה בגופי). קשה לי עם זה מאד עד כי הבטחון העצמי שלי ירד מאד עקב זה ואני מרגישה שאני לא מחוברת יותר לקעקועים הללו אך כל כך מפחדת שיווצרו לי עוד צלקות במקום אחר.הדבר הזה משליך גם על בני זוג שאני יוצאת איתם. הרבה נסלדים מזה ואף טוענים שזה גס (כמובן זה מובן שאני גם מתחרטת על כך מאד) ומוצאת עצמי במצב לאבד בני זוג פוטנציאליים בגלל כל הקעקועים ובמיוחד לנוכח הצלקות שעל גופי כעת.ד"ר חסון, אני מתוסכלת מאד, בוכה הרבה בגלל זה ונמצאת במצב נפשי נוראי. אני לומדת, ודבר זה מסיח את דעתי באופן מירבי מהלימודים ועסוקה בזה יום ולילה.מה לעשות? חשבתי ללכת לרופא לנסות ולקבל סיוע נפשי דרך כדורים, כי אני ממש הרוסה ממצבי הגופני, דבר שכמובן משליך על מצבי הנפשי לחלוטין. אודה לתשובה מבינה ותומכת ככל שניתן.

ד"ר אורן חסון
הפוטנציאל והפרפר
14.11.2010 • 01:05

צריכה יקרה,
אני מבין את התסכול... גם, ואולי בעיקר כי לכאורה אלו היו החלטות שלך, ולא משהו שנולדת וגדלת איתו. אבל יחד עם זאת, עכשיו זה מה שאת. זה ישפיע על חלק מבני הזוג הפוטנציאלים שלך, אבל לא על כולם. קחי בחשבון גם את הדברים הטובים שיש לך. גם זה ישפיע על חלק מבני הזוג שלך, אלה שיודעים לראות טוב יותר מבעד לחיצוניות. תתפלאי, יש גם כאלה. וקחי בחשבון שכאשר תמצאי לך בן זוג, תמצאי מישהו שיהיו לו איכויות רגשיות ונפשיות מיוחדות.את לא יכולה לדעת לאן החיים יקחו אותך לאחר החלטות שאת עושה. הרי "אפקט הפרפר" חוגג (הזמיני לך, אולי, את הסרט "אפקט הפרפר" [יש שלושה], נסי אולי את מספר שתיים עם אשטון). אולי, בסופו של דבר, בעוד כמה שנים דווקא תברכי את העובדה שעברת את כל זה, כי אחרת היית נתקעת עם בן זוג שלא מגיע לקרסוליו של בן הזוג הנוכחי.במילים אחרות... יש לך פגם חיצוני, אבל את יכולה לראות אותו כמסננת לנפשם של גברים. למי שרואה זאת כמשהו "גס" הסבירי את הנסיבות, ועדני זאת בטעם טוב ואסתטי בבגדים ואיפור. מי שיראה את מה שיש בך מעבר לזה, יהיה אדם ראוי.אני חושב שאת רואה בעצמך בעיקר את מה שהפסדת, כי "לא נולדת" עם זה. יש רבים שנולדים לא יפיופים, ומתמודדים עם זה. ולפעמים גם מתמודדים עם זה נפלא. אני מניח שמה שאמרתי לך כאן לא יספיק כדי שהכל יהיה בסדר מכאן והלאה, אבל אולי ייתן לך כיוון. ואולי תצטרכי לתמוך את הכיוון הזה בטיפול, כדי שלא להתייאש מהר, ולהחזיק את עצמך למעלה בתחילת הדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083