האם כדאי להיפרד? עצות ופתרונות

תאריך פנייה: 13.11.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
eli
חייב עזרה דחוףףףף
13.11.2010 • 13:55

שלום רב.
.אני בן 27הסיפור שלי מתחיל ככה..אני נמצא עם אישתי בסך הכל שלוש וחצי שנים,ושנה וחצי נשוי..היו לי 2 אהבות בחיים שלי אהבות שאהבתי באמת בלי תנאים אהבה כנה אמיתית,אבל לצערי זה לא התקדם לנישואין.האהבה האחרונה שלי הייתה אהבה גדולה!!שאפילו נלחמתי עם ההורים כדי להיות איתה ולצערי נפרדנו אחרי 3 שנים והיה לי מאוד קשה.לאחר חודשיים הכרתי את אישתי בלימודים שבעצם הייתה איתי בכל מהלך הקורס ולא שמתי אליה לב בכלל ורק ביום אחרון שכבר לא הייתי עם האקסית שלי ניגשתי אליה.יש לציין שאני אדם שמתאהב בבחורה רק אם היה לי איתה את הקליק הראשוני ואני אוהב את החיצוניות שלה ואז כמובן גם את האופי.כאשר ראיתי את אישתי בפעם הראשונה לא היה לי איתה את הקליק שהרגשתי אלא פשוט ראיתי בכלליות את הדמות שאני אוהב,המשכנו וזרמנו יחד ותמיד הייתה לי את ההרגשה בתוך ליבי שזה לא זה..אני לא נמשך מספיק אני לא אוהב מספיק אבל ראיתי את הטוב לב שלה ובאמת היא אישה טובה ופשוט אמרתי "טוב אז אני לא אוהב וימשך כמו שצריך אבל צריך אישה כזאת לחיים", אולי זה היה סוג של ריבאונד??!!ובתוך תוכי לא הייתי שלם אף פעם והדחקתי את הרגשות כל הזמן..ואפילו כמה ימים לפני החתונה שאלתי את עצמי שאלות אולי אני רק רוצה להתחתן אבל לא באמת באמת מאהבה?היום אחרי שנה וחצי של נישואין אני מרגיש שעשיתי טעות!אני אדם שצריך לאהוב ולהימשך ופשוט אני לא מאושר!אני לא אוהב את מה שיש לי גם בחיצוניות וגם יש חלקים באופי שמאוד מפריעים לי..אבל המשיכה ואהבה זה העיקרי פה..כל הסיפור הזה משרה עליי תחושה של עצבות, דכדוך, עצבים, והייתי בעבר בן אדם אחר לגמריי לעומת מה שאני היום..יש לציין שמשפחתי מאד אוהבת את אשתי וחושבת שזכיתי בבחורה מצוינת, אך אף אחד לא באמת יודע מה קורה "בין הסדינים"אך אני לא מצליח לתרגם את מעלותיה של אשתי לאהבה ושלמות ושקט נפשי, כי אצלי אם לא היה את הקליק מההתחלה זה פשוט לא עובד..אין יום שאני לא חושב לפרק את החבילה ומעמיד פני עסקים כרגיל,וכך עובר הזמן ואני נהיה נואש יותר ויותר,מסתובב מתוסכל ללא חשק לעשות שום דבר.אישתי מתוסכלת מהמצב היא כבר בת 28 רוצה ילדים ואני תוקע את המצב כרגע..היא גם מודעת למצב ואומרת שיש ביננו חוסר כמיה גם במיטה ואנחנו אנשים שונים מאוד אבל היא אוהב ולכן היא רוצה להישאר יחד.כבר דיברנו כמה פעמים על להיתגרש אבל יש לי את הפחד כנראה,את החשש שאולי אני עושה טעות כי היא בחורה טובה,אבל איך אפשר לנסוע ברכב שאין לו גלגלים..זה הבסיס כמו שהבסיס בזוגיות זה אהבה ומשיכה וכימיה..סליחה על הסיפור הארוך אבל אני ממש צריך עזרה...תודהההה!!!!

ד"ר אורן חסון
לנצל את הזמן שאתם יחד?
14.11.2010 • 00:58

אלי יקר,
השאלה היא אם אתה נשאר שם בגלל החשש שתיראה לא טוב בעיני המשפחה שלך?אני יכול לתת לך תשובה פשוטה: תיפרדו, ותעשו טובה זה לזו. שאולי היא התשובה הנכונה. אולי. אין ודאות.ואולי לתת לך תשובה מורכבת: לכו קודם ליעוץ זוגי, ואולי בכלל לטיפול מיני, מתוך הבנה שאתם בוחנים את מה שיש לכם, ולנצל את הזמן שאתם יחד כדי ללמוד משהו על עצמכם וזה על זו. אם תעשו זאת תוך פתיחות, אולי גם תגלו את עצמכם מחדש. האם זה יגרום לכם להתאהב זה בזו? אני לא יודע, אבל שווה אולי להשקיע בזה כמה חודשים, לפני שתחליטו סופית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083