בלבול אחרי פרידה - מה לעשות?
לא יודעת מה לעשות
מבולבלת כבר המון זמן
⌄
שלום
ד"ר אורן,אני והאקס שלי בני 24. היינו בני זוג 3-4 שנים. היינו החברים הראשונים אחד של השני.בשנה האחרונה בקשר עלו לחבר שלי הרבה מחשבות על להיות עם אחרות. הוא אמר לי את זה הרבה פעמים, נפגעתי מאוד מזה אבל פרידות על הרקע הזה לא החזיקו יותר משבועיים.לא מזמן הוא הפתיע אותי עם הודעה שהוא נוסע עם חברים להולנד, להופעה של DJ כלשהו. העניין הטריד אותי ובתוך תוכי ידעתי שזו הזדמנות שלו להיות עם אחרות (מבלי ידיעתי כמובן) אבל אף פעם לא האמנתי שזה אכן יקרה.הוא חזר לארץ לאחר הטיול ונראה מאוהב מתמיד. הוא קיבל אותי בנשיקות, בחיבוקים, בפינוקים וזה משהו שהוא מעולם לא עשה. מיד חשדתי כמובן ואחרי שיחה עם אחד החברים שנסע איתו (שהוא חבר משותף של שנינו כבר שנים) הבנתי שחשדותיי היו מוצדקים. חבר שלי לא הכחיש.לקחתי מאוד קשה את העניין והרגשתי (ועדיין מרגישה) בעיקר אכזבה עמוקה מכושר השיפוט שלי וממנו כמובן.. אבל נישארתי איתו במערכת יחסים עוד חודש- חודש וחצי כשבמהלך כל הזמן הזה הרגשתי רע מאוד . בכיתי המון והרגשתי שאחרי בגידה שפלה כזו, אני לא צריכה להמשיך לסבול את הקשיים שלנו בקשר, כי אם זה היה שווה את זה קודם, אחרי הדבר הזה, זה כבר לא. ביקשתי ממנו שלא נדבר יותר.זה מעסיק אותי המון בכל פעם שהוא שולח הודעה\ מייל\ או סתם מראה סימני חיים בפייסבוק. אני מרגישה רע כשהוא משתמש בי ככרית דמעות שלו בזמן שהוא אחראי לפרידה. נמאס לי שהוא תופס אותי כמובן מאליו גם כשאנחנו כבר לא ביחד.אני מדמיינת דברים וחושבת שאולי לא סיפרו לי הכל על מעשיו. אמנם זה לא משנה אם היו כמה בחורות או אחת, אבל זה מעסיק אותי. אני מרגישה שהוא לא ראוי שאחזור אליו ואני גם מרגישה שהאהבה שלי כבר איננה. מצד שני- אם היא איננה- למה זה עדיין מעסיק אותי?אני כבר לא יודעת מה לחשוב. אני מרגישה הרבה יותר טוב במהלך הימים המלאים שאני לא מדברת איתו אבל מתערערת לחלוטין כאשר הוא כן מראה סימני חיים.מה עושים במקרה כזה של בגידה? איך אפשר לדעת אם היא תחזור על עצמה או לא.. אפשר בכלל לסלוח? לשכוח?אני כותבת כדי לפרוק.. אני מתביישת לספר לחברות או לאחיות שלי על המעשים שלו.. כי מה יחשבו עליי על שחזרתי אליו אחרי זה, אם אני בעצמי חושבת שאני סמרטוט ריצפה עלוב?תודה..
ד"ר אורן חסון
מבולבלת כבר המון זמן
⌄
מבולבלת יקרה,
אם אכן נפרדתם, אין סיבה, לכאורה, שבגללה תחפשי עוד פרטים על מה שעשה שם. כי את יודעת היטב שזה רק יפגע בך יותר. יש סיבות שבגללן את כנראה עושה זאת, אבל אף אחת מהן לא מועילה לך כרגע. ועם עוצמת הפגיעה שלך, כפי שהיא עכשיו, אני גם לא חושב שתצליחו להחזיק מעמד ביחד, אם תנסו מחדש. זה יהיה בעיקר נבירה נוספת בפצעים.המחשבה שלך של... איך הגדרת זאת? "סמרטוט רצפה עלוב" היא טבעית. עובדה, היו לו דברים חשובים בראש מאשר לשמור עליך ולשמור לך נאמנות. נכון? אבל אני מניח שהוא לא באמת רצה לפגוע בקשר. הוא רצה ליהנות מכל העולמות. כך שגם אם פגע בך, הבעייה היא שלו, שהוא לא ראה ולא הבין את מה שהוא עושה לעצמו, ולא שלך, שאת כזו שפוגעים בה בקלות. הוא לא היה חכם מספיק כדי להבין, ולא נאמן מספיק כדי להתמסר לרגש שלו כלפייך במלואו. וזה הוא, זו לא את.
לא יודעת מה לעשות
תודה רבה
⌄
המון תודה על התגובה.