הערכת קשר: שאלות וסיכונים
ליאור
פער גיל
⌄
דר' חסון שלום,אני בת 32. בטיול במזרח לפני כשנה הכרתי בחור בן 22. הכימיה הייתה מידית. היינו יחד כחודש, עד מועד חזרתי לארץ, והוא נשאר שם. כשחזרתי המשכנו להתכתב בתדירות גבוהה מאוד, והבענו את געגועינו ואת האהבה שלנו זו לזו. אבל הפער הגילי הפחיד אותי, פחדתי שזאת פנטזיה שאין סיכוי שתחזיק מעמד בארץ. לכן המשכתי לצאת עם אחרים וכשהוא חזר אמרתי לו שאני לא רוצה אותו כבן זוג, אבל בגלל רגשותיי כלפיו שמרתי על קשר חזק וטוב איתו. כבר עברה שנה, ואנחנו בקשר ידידותי. המתח בינינו ברור ואני ממש מתה להתחיל משהו איתו אבל פוחדת. אני כל כך אוהבת אותו כאדם ורוצה אותו בחיי, אולי כבן זוג, אבל אני תוהה - האם קשר כזה יכול להחזיק מעמד? הוא מתחיל ללמוד השנה לימודים תובעניים, כלומר מתחיל חיי סטודנט שאני כבר גמרתי מזמן. אני אדם מגובש, עושה המון דברים, קריירה, חברים, איך הוא כסטודנט יוכל בכלל להשתלב בחיי? הוא לא יוכל אפילו לעבוד בשנים הקרובות, יהיה עסוק בלימודים וחיים סטודנטיאליים, ואני רוצה גבר שיוכל באמת להיות איתי, לגור איתי, לבנות חיים יחד. הוא כנראה עדיין לא בשלב הזה.הוא אדם יציב מאוד רגשית, ונראה לי שהוא מסוגל להיכנס לקשר מחייב, אבל אני לא יודעת אם הוא יוכל לתת לי מה שאני זקוקה לו - יציבות, משענת, שותפות אמיתית בגובה העיניים, בעיקר בגלל פער הגילים ומצבנו בחיים.יש בינינו חיבור חזק וקשר עמוק. אני ממש לא יודעת מה לעשות. אנחנו נפגשים הרבה ואני רוצה לחבק ולנשק אותו ועוצרת את עצמי כדי לא להסתבך.מה דעתך? למה דווקא אליו נקשרתי כל כך? לאדם שצעיר ממני בעשור? אני חוזרת עכשיו מפגישה איתו, מתוסכלת, אבל תמיד עוצרת בעצמי מלהתחיל משהו שנראה לי שגם הוא מאוד רוצה.מה לעשות?!
ד"ר אורן חסון
הערכת מצב
⌄
ליאור יקרה,
כמה שאלות למטה עניתי על תשובה לשאלה מאד דומה. תמצאי אותה כאן:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3201290עם זאת, ההבדל הוא שבמקרה שלך את מכירה אותו טוב יותר, הוא קצת מבוגר יותר ביחס לבחור שם (אם כי לא ביחס אליך), אבל כך גם את.את צודקת: זו בעיה עם סיכונים. מצד שני, כך כמעט כל קשר, כל אחד וסיבותיו. כאן, הסיבות די ברורות לך (פרשתי אותן בקישור שלמעלה). לכן, אם הפער הזה קיים מחד, אבל יש צדדים טובים באופן משמעותי מאידך, יש דילמה. אחרת היא לא היתה.יש גם עוד דבר, שאותו לא הזכרתי, והיא הוא והחברה (חברים) שלו. עד כמה הוא ירגיש בנוח איתך בסביבתו, לא רק עד כמה את תרגישי בנוח בסביבתך איתו. גם זה נתון שאת אמורה כבר להכיר, או לפחות להעריך. עשי זאת כחלק מהמכלול.