הערכה של בת הזוג והשפעת המשפחה
shai
הבדלי מעמדות בזוגיות
⌄
ד"ר שלום רב,אני נמצא במערכת זוגית בריאה ויציבה מזה מס' חודשים עם בחורה מקסימה. מהיותנו דתיים, הגעתי פעם ראשונה לשבת להכיר את משפחתה ביישוב בפריפריה. על אף שידעתי שהיא באה ממשפחה ענייה, לזה לא ציפיתי. הכל שם היה עצוב, כבד, אווירה דיכאונית. עד כמה שניסיתי, לא הצלחתי לתקשר עם ההורים ובכלל הייתה אווירה קשה. הבחורה עצמה בנתה את עצמה ב10 אצבעות - הייתה קצינה בצבא, למדה לתואר נחשב בתוכנית מצטיינים יוקרתית, היא חמה, מוכשרת, מוצלחת, חכמה ואוהבת - אין לי ספק שעתידה לפניה. הפחד הגדול שלי, מעבר לכך שמשפחתה כלל לא תוכל לעזור לנו (לעומת הוריי שיעזרו באופן משמעותי..), קשה לי לראות איך אני מצליח להתחבר למשפחה שלה, ככל שאשתדל. היא אמנם מאוד התרחקה מהבית וגם רוצה לבנות בית שונה בתכלית עם מטרות מאוד דומות לשלי, אך בשורה התחתונה אני גם "מתחתן" עם המשפחה שלה וזה מפחיד אותי..
ד"ר אורן חסון
ראויה להערכה
⌄
שי יקר,
אם כך, אפשר להעריך אותה פי כמה וכמה, על הדרך, והחוכמה והיוזמה והעצמאות שלה. נכון שיש מחיר למשפחה מורחבת דכאונית, אבל אתם לא תחיו בקרב המשפחה שלה. גם היא עצמה הרי התרחקה משם. ואם הבחורה ידעה להיות אקטיבית ולהצליח כפי שהיא, סביר שהיא תסייע גם לך לדחוף את עצמך להצלחה, כי יהיה לך גב טוב ותומך ודוגמא טובה לנגד עיניך שתוכל לדרבן גם אותך. זה יכול בהחלט לפצות על ההפסד הכלכלי שבחוסר התמיכה של משפחתך, שציינת.