הערכה עצמית מחדש: מה עושים?
מבולבלת
פערים
⌄
אני בת 30, עובדת בהייטק, משכילה, נראית טוב מאוד (כך אומרים) וביישנית כרונית.אני יוצאת עם בחור מקסים, תומך ומפנק. הוא מאוד מעריך אותי ומכבד אותי. הוא אוהב אותי וסגור עליי מאוד.אני יודעת שהוא יהיה אבא טוב. יותר מזה, אני נמשכת אליו מאוד.למרות זאת, התקשורת בינינו אינה מושלמת וגם הסקס לא מרקיע שחקים, אבל הוא קשוב לי, לכל מה שאני אומרת ומאוד-מאוד משתדל.הבעייה שלי איתו היא שהוא מאכזב אותי מבחינת השכלה ותעסוקה.הבחור עוסק בעבודה זמנית, כמאבטח, וגם זה בחצי משרה.אין לי בטחון כלכלי איתו, ואני כל הזמן מרגישה שאני מעליו.עליי לציין שאין לי ניסיון רב במערכות יחסים, התחלתי בגיל מאוחר וזה הקשר הרציני השני שלי בסה"כ.לאחרונה התחלתי לפזול הצידה. גם האפשרות להכיר באינטרנט, מה שלא עשיתי עד היום, נראית כ"כ מפתה.אני לא יודעת אם להמשיך את הקשר וגם לא יודעת אם אני אוהבת אותו, מצד שני אני לא חושבת שהייתי מאוהבת מימיי.אני יודעת שיש לי רגשות אליו, אבל אולי מה שאני מרגישה זה בגלל שהוא כל-כך מתאמץ בשבילי?בנוסף, אני מרגישה מאוד לחוצה בגלל גילי המתקדם ובגלל בעיות פוריות שצפויות לי בהמשך.ולמרות זאת, לא הייתי רוצה להתחתן מתוך פשרה.אני מרגישה שאם הוא היה משכיל, ומסודר מבחינת עבודה הייתי יכולה להסתכל על כל מערכת היחסים הזו בצורה אחרת.ובכל-זאת, עולות בי המחשבות שאולי אני מגזימה כי הוא באמת בחור נפלא?איך להעריך אותו יותר?אני לא שלמה איתו.
ד"ר אורן חסון
ללמוד להעריך את עצמך מחדש
⌄
מבולבלת יקרה,
אני חושב שאין לך בעיה להעריך אותו. להפך. הערכת אותו בדיוק כפי שהוא. כך נראה לי. אלא שמה שקרה הוא שלא הצלחת בעיקר להעריך את עצמך.כלומר, לא הצלחת להעריך מהו הסיכוי שתמצאי מישהו שירצה אותך כך, אבל שיהיה מצליח יותר, ולא הצלחת להעריך כמה זמן ייקח לך לעשות זאת. ומן הסתם, בן הזוג הבא שלך יהיה מוצלח יותר בכמה דברים, ופחות טוב לך בדברים אחרים. ויש לי סוד לומר לך: כמעט כולנו מתחתנים מתוך פשרה. השאלה היא רק עד כמה אנחנו שלמים עם אותה פשרה.יכול להיותשמה שמבלבל אותך בעיקר, עכשיו, הוא שנחשפת לאפשרות של הכרויות באינטרנט, המסייעות לך להתגבר על בעיית הביישנות. מכאן שלפתע נפתח לפנייך כר נרחב של אפשרויות הכרות שלא היה קיים קודם. לכן גם את מנסה להעריך את עצמך מחדש, בנתון שמגוון האפשרויות צמח פלאים פתאום. אלא שהוא צמח לתחום שבו לכולם יש יותר הזדמנויות, לא רק לך.אני מציע, לכן, שתנסי להעריך את עצמך מחדש באופן מפוכח יותר, וזה מה שיעזור לך לדעת אם את רוצה להישאר איתו או לא. וקחי בחשבון שאף פעם לא תדעי בודאות. אבל אם תרצי ללכת על זה, וזה מה שתחליטי, החליטי גם, במקביל, להפסיק לפזול לצדדים, ולהחליט שאת גם משלימה עם זה.
מבולבלת
תודה רבה רבה
⌄
(הודעה ללא תוכן)