הערכה עצמית ומציאת בן זוג
ליאת
רוצה אבל לא מוכנה להתפשר
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב,רציתי לקבל את דעתך לגבי נושא שמעסיק אותי.לפני יותר מחצי שנה סיימתי זוגיות של בערך 4 שנים. הזוגיות לא הייתה טובה והיו הרבה פרידות בתקופה הזאת.כיום אני כבר מוכנה לקשר ומרגישה שהלב שלי יכול להמשיך הלאה.העניין הוא שמאוד קשה לי למצוא מישהו שימצא חן בעיני.הגברים שיוצא לי להכיר במסגרת העבודה, בילויים וכו', חלקם מאוד נחמדים אך תמיד אני פוסלת אותם בגלל סיבה מסוימת- מראה חיצוני/ מעמד כלכלי נמוך/ ללא השכלה. כמובן שהאופי חשוב ולכן זה הדבר הראשון שאני בוחנת ונניח שהאופי אצל אותם בחורים בסדר. ולכן אני פוסלת על בסיס מראה/ מעמד חברתי כלכלי בחיים. אני כן יוצאת איתם ומנסה פעם- פעמיים עד שמרגישה שזה לא "מגיע" לי.אני חושבת שקשה לי להתפשר משום שאני מעריכה את עצמי ואת כישוריי ומצפה מהאדם שיהיה איתי שיהיו יתרונות כפי שיש לי. הדבר פוגע בי משום שכך קשה לי למצוא מישהו לחיים. ככל שעובר הזמן אני נתקלת באותם לבטים.האם לדעתך עלי להתפשר על אותם דברים שקשורים למראה והשכלה/ מעמד כלכלי...או לחכות... אני בת 24
ד"ר אורן חסון
להתפשר על בן זוג?
⌄
ליאת יקרה,
בהחלט יכול להיות שקשה לך להתפשר כאשר את מעריכה את עצמך ואת כישורייך. בצדק, למען האמת. במצב כזה, באמת לוקח יותר זמן למצוא את הגבר המתאים. האם את צריכה להרחיב את המעגלים שבהם את מכירה גברים? האם את רוצה מישהו ממעגלים "טובים יותר" מאלו שלך? אני לא יודע. את מעריכה את עצמך וזה נפלא. אם תחכי שנה, תמצאי גברים שיש להם עוד שנה של הישגים מאחוריהם, ואולי גם זה משהו.רק שמרי על ההערכה העצמית שלך. היא זו שתאפשר לך לחפש מישהו שיהיה שווה לך, במקום מישהו שיפצה אותך על מה שאין לך.