העדר אושר זוגי: מה עושים?
נעמי
בעיה חמורה
⌄
יש לי בעיה חמורה- לבעלי אין הומור ואנחנו לא צוחקים ממש ביחד אף פעם. ניתן להגדיר זאת אולי אחרת, אולי זה משהו ביחסים שלנו שלא זורם בצורה כיפית כזו של הומור. גם אם אני משתדלת להכניס הומור, זה יוצא יותר צחקוקי נימוס כאלו ואף פעם לא ממש צחוק משוחרר וכיפי. אני לא בטוחה עד כמה הדבר הזה נובע מהומור דלוח שלו, או שזו בעיה ביחסים, כי לפעמים אני שמה לב שזוגות צוחקים על דברים שהם לאו דווקא תוכנית סטנד-אפ אלא הווי שלהם..
ולהוסיף רקע כללי- בני 35 עם שני ילדים חיים עמוסים מאד ושנינו נראה לי בסה״כ אנשים לא הכי צחקקניים ביומיום, אבל לי זה נורא חסר..
ובייחוד שאחותי ובעלה נורא צוחקים ביחד וממש כייף להם ואני מקנאה בטירוף
ד"ר אורן חסון
העדר חוש הומור, ואולי העדר אושר
⌄
נעמי יקרה,
אף אחד מאיתנו לא מושלם, וכולנו יודעים זאת. לא אנחנו, ולא בני הזוג שלנו. לפעמים, החלק החסר הוא לא משמעותי, לפעמים הוא מאד משמעותי, ולפעמים הוא היה שם תמיד והסתדרנו איתו, והוא הופך להיות יותר משמעותי עם הזמן. וכנראה זה מה שקרה לך, וזה הופך להיות בולט עוד יותר כשאת רואה את אחותך ובעלה.כבר כתבתי בעבר, שהעדר אושר הוא לפעמים כמו כאב גב: אתה יודע שכואב, אבל אתה לא יודע בדיוק מהיכן זה מגיע. בהחלט יכול להיות שחיפשת מענה לשאלה מהיכן העדר האושר מגיע, וכרגע את תולה את זה בחוש ההומור החסר של בעלך. לפחות זה משהו שהוא בולט לעין, ובעיקר כשיש לך כדוגמא את אחותך ובעלה. אבל האם זה באמת הדבר המרכזי? - אני לא יודע. כדאי לבדוק את זה.יתכן שזה משהו שבאמת חסר לך באופן כרוני והתעצם עם הזמן, אבל גם יתכן שכרגע זו הסיבה הנוחה לתלות בה את העדר האושר שלך. לפעמים זה קורה כאשר את נמצאת בקשרי עבודה או קשר אחר דומה עם מישהו שמאד מוצא חן בעינייך, והתכונה הזו כן קיימת אצלו, ואז קל הרבה יותר להטיל את הביקורת הספציפית הזו בבן הזוג, כשבעצם, את תולה בתכונה הזו גם הרבה דברים אחרים שלא מסתדרים טוב, או את העדר האושר שלך, שאת לא יודעת בדיוק את מקורו. ואולי זה העדר אושר זוגי. האם כשהוא מאושר ושמח, יש לו יותר חוש הומור?את צריכה לקחת בחשבון שלבעלך אין חוש הומור. זה המצב, וזה מצב נתון שלא ישתנה. מה את עושה עם זה?