הסתרת דברים מעוררת חרדות

תאריך פנייה: 19.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
florida
קנאה
19.01.2011 • 18:03

אני וחבר שלי ביחד כבר 9 חודשים· יש לו מה שאני חושבת מחיפושים כאלה ואחרים באינטרנט קנאה רטרואקטיבית· לפעמים יש לו אפיזודות של שאלות מאוד חותרניות על העבר (הדל אני חייבת לציין) שלי עם גברים אחרים· היה לי רק חבר אחר לפניו, והוא היה הראשון שלי· אני חושבת שחלק מהבעייה היא שבתחילת הקשר הסתרתי ממנו את העובדה שהתנשקתי כמה פעמים עם מישהו שהוא גם מכיר ולא אמרתי לו כדי לא לפגוע בו· בדיעבד, אני מבינה שהייתי צריכה להיות כנה לגבי הכל אבל אני כבר לא יכולה להחזיר את הגלגל אחורה· מאז כל כמה זמן יש לו אפיזודות של שאלות על העבר שלי, המיני שלי, כל גבר שאי פעם היה בחיים שלי·אני לא יודעת אם זה רק הסיבה הזאת, אבל אין לי ספק שזה משהו שהשפיע עליו· אני מאוהבת בו מעל הראש, והוא בי· יש לנו חיבור מדהים ומאז שהכרנו ידענו שאנחנו אחד לשני ולא מפסיקים לדבר על חתונה ולתכנן עתיד ביחד· עברתי למדינה אחרת בשבילו, מצאתי עבודה חדשה ואנחנו מאוד מאושרים ביחד, הכי, למעט הזמנים שיש את האפיזודות האלה· אני מבינה שזה משהו לא רציונלי, וגם הוא, ושנינו מנסים לחפש פיתרון· אני כל הזמן אומרת לו וחוזרת ואמרת כמה הוא חשוב לי ושאני איתו עכשיו ושהעבר נמצא שם ושזה העבר שעשה אותי למי שאני ולבנאדם בו הוא התאהב, אבל הראש שלו, למרות שיכול לשמוע ולקבל ולהסכים, עדיין המחשבות הרעות האחרות בינתיים חזקות יותר ממנו·שנינו מאוד מאמינים באהבה שלנו והחיבור שלנו ורוצים לגרום לזה להצליח· תוכל בבקשה לכוון אותנו בכיוון? דיברנו שאולי נלך לטיפול ביחד··· למרות שהוא אמר שאם זה כך שהוא מעדיף לבד· האם זה רעיון טוב? מה עוד אני יכולה לעשות בשביל לעזור לו? לתמוך בו? והאם באמת יש תקווה שנמצא פיתרון לזה? האם אתה מכיר אנשים שעברו משהו דומה ויכלו לעבור את זה?סליחה מראש על ההודעה הארוכה ועל כמוד השאלות אבל אודה מאוד אם תוכל לעזור לנו·המון תודה!!

ד"ר אורן חסון
לשחק לידי החרדות שלו
21.01.2011 • 00:44

פלורידה יקרה,
העובדה שהסתרת ממנו דברים, גם אם זה היה לפניו, משחקת לידי החרדות שלו. בנוסף, יכול להיות שזה עוזר לו ביחסים ביניכם, ליצור מצב שבו את תהיי זו שמתנצלת יותר, והוא, לכאורה לפחות, "חזק יותר". לא שזה כך, אבל זה יוצר אשליה כזו.בין אם הוא ילך ליעוץ לבד, ובין אם ביחד, כדאי שיעשה זאת. יעוץ ביחד, יאפשר לו לפתוח דברים גם מולך, ואולי, בעזרת ההדרכה של היועץ הזוגי, גם ללמוד להוריד חרדות. מצד שני, זה גם תהליך שאפשר לבצע לבד. המשך המצב הנוכחי, אם אין בו מגמה של שינוי לטובה, הוא לא בריא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083