הסתרת אמת בנישואין: מה עושים?

תאריך פנייה: 30.10.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
ליאת
שקרים, שקרים- המשך
30.10.2006 • 06:36

בהמשך לשאלה הקודמת,בעלי הודה שבמשך שלושת השנים בהן אנחנו יחד עשה זאת.הוא אף טוען שעשה זאת יום יום ולא היה מסוגל לאמר לי את האמת, כי הייתי משתגעת והוא היה מסכן.מה לעשות? אינני יכולה להמשיך ככה.אני מרגישה שבגד בי במלוא מובן המילה.

עינת
שקרים, שקרים- המשך
30.10.2006 • 08:43

מה הוא עשה?? לא כ"כ מובן במה את מאשימה אותו??הוא שכב עם אישה אחרת??או שאונן??כי אם הוא שכב עם אשה אחרת אז לפרק זו אופצייהאבל אם הוא אונן אז שיהנה לו.. לא??ואם הוא "משקר" לך על האוננות הפרטית שלו אז זה בגללך.. תני לו לחיות.סליחה אם אני נשמעת בוטה ותוקפנית אבל אלו החיים..בהצלחה

אלוהים אדירים
עינת- כל מילה בסלע!
30.10.2006 • 08:51

את מראש מודיעה שתגיבי בסקנדל- מה את מצפה???בעיות חשק מיני אצל אישה לאחר לידה הן דבר נפוץ יקירתי, מה שעוד יותר נפוץ מהן, זה המתיחויות שיש בין בני זוג סביב הנושא הזה בתקופה הזו...את מראש יוצרת סביבה מלחיצה לקליטה של כל התנהגות שלא תעלה באופן ישר עם הסולם האישי שלך.את לא נונת לו לגיטימציה להיות מי שהוא, את תופסת עמדה מחנכת, הורית...ולאבא ואמא חייבים לשקר מידי פעם...אחרת הם כועסים...

roni
עינת- כל מילה בסלע!
30.10.2006 • 22:46

למה הוא צריך לסבול בגלל הבעיות שלך?תגידי תודה שלא בגד בך עם אישה אחרת .את רוצה פתיחות ?אבל את מודיעה שתעשי לו את המוות אם יגיד לך את האמת?אני מתפלא שעוד לא עזב אותך .ממש מסכן

ד"ר אורן חסון
להסתיר האמת, כדי להציל את הנישואים
31.10.2006 • 01:31

ליאת יקרה,
עושה רושם שפשוט לא התכוננת כראוי למערכת של נישואים, כי כנראה שאת עדיין יודעת מעט מאד על מה זה להיות גבר. וזה דבר שאשה צריכה לדעת לפני שהיא נישאת לגבר, ממש כשם שגבר צריך לדעת מה זה להיות אשה (וגם זה, גברים רבים אינם יודעים).יש לך בן זוג מקסים, שעושה הכל על מנת להמנע מלפרק את הקשר שביניכם. הוא מוכן אפילו להעלים ממך את האמת, אם הוא יודע שאת תעשי לו סקנדל על משהו שהוא לא יכול שלא לעשות. אצל גברים הזרע מצטבר ונדרש לצאת מתישהו. אם לא על-ידי אוננות או ביחסי מין, זה קורה בקרי לילה. וכאשר נמנעים מיחסי מין, חלומות ופנטזיות מיניים הם חלק משגרת היום.זה נורמלי. גם אוננות היא נורמלית, הן בגברים, והן בנשים. גם פנטזיות על נשים בעת האוננות היא דבר נורמלי. אלא שאת היית עושה לו סקנדל. אז למה לו לסכן את הזוגיות שלכם? הוא מסתיר את זה, במקום.לך יש ואגיניסמוס, שלא כתבת אם את מטפלת בו. לא רק את סובלת מזה, שניכם סובלים מזה. אבל רק את יכולה להחליט לטפל בזה, ועזרה שלו יכולה להיות לך תרומה מאד חשובה. למענו, ובעיקר למענך, כדי שתלמדי לחוות מיניות טובה, כדי שתלמדי איך ליהנות מאחת ההנאות הגדולות שיכולות להזדמן לך, לכי לטיפול מיני. זה דבר שניתן לטפל בו. אבל אתם לא מקיימים יחסי מין מלאים, ולכן את מציעה לו לספק אותו בדרכים אחרות, שזה באמת ראוי ומתאים, ומעיד על נכונות להיטיב איתו. אלא שהוא יודע שאת לא נהנית מזה כמוהו, והוא מתוסכל, ואת מתוסכלת, ואני מניח שהוא מרגיש שהוא לא רוצה לכפות עליך משהו שאת לא באמת נהנית ממנו, אז הוא אומר לך שאין לו חשק. והרי ברור שהוא לא עושה את זה כדי להשיג טובות הנאה, אלא להפך. הוא עושה את זה כדי לחסוך ממך את הצורך לספק אותו כשאת עצמך לא ממש נהנית, ומעצמו את אי הנוחות שבכפיית עצמו עלייך. את יכולה להסביר את זה אחרת?אני לא יודע אם אני מצליח להעביר אליך את המסר. לכן, בניגוד למדיניות של הפורום, השארתי כאן, הפעם, תגובות של גולשות אחרות. אולי כל זה ביחד יעזור לך להבין שהבעיה היא בעיקר אצלך. כשקובעים כללים, צריך לקבוע כללים שאפשר לעמוד בהם. אחרת העולם שלך יתמוטט. ואולי כדאי גם, בהקשר הזה בדיוק, שתקראי את "הנסיך הקטן". יש שם עולם כזה, עם מלך, שהבין היטב את הלקח הזה. ואני מקווה מאד, לטובתך, שתפסיקי להתייאש, ושתתחילי לעשות משהו. קודם כל לבקש ממנו סליחה, אחר-כך להבין מהם הצרכים שלו: למדי דרכו מה זה להיות גבר (קחי בחשבון שכגבר מוכה נפשית, יהיה לו קשה בהתחלה להיפתח פתאום; הוא צריך ללמוד לבטוח בך), ולבסוף, נצלי את גל הפתיחות הזה כדי ללכת לטיפול מיני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083