הסתרה בפייסבוק: מה זה אומר?
אלינה
הסתרת פייסבוק
⌄
שלום
קוראים לי אלינה ויש לי חבר כבר כמעט שנה וחודש...המערכת שלנו מאוד בריאה תמיכה והדדית...לאחרונה גיליתי משהו שמציק לי...החבר שלי מסתיר ממני את הפייסבוק שלו ולא נותן לי לראות התכתבויות שלו....אומנם אני באמת סומכת עליו בעיניים עצומות!!! אבל הדבר קצת ערער את בטחוני...האם יש לי סיבה לחשוש מזה?מה עליי לעשות בנידון?תודה מראש,אלינה.
ד"ר אורן חסון
למה פייסבוק ולמה לא
⌄
אלינה שלום,יש לך סיבה לחשוש. את בת זוגו, והתקשורת ביניכם צריכה להיות פתוחה. האם הוא מסתיר כדי שלא לריב על מה שהוא "שטויות" בעיניו, או כי הוא רוצה לשמור על אופציות? כך או כך, אם זה לא פלירטים, אז אלו הם משחקי כוח מצידו או מצד שניכם (אם זה בתגובה לסצינות קינאה על עניינים קטנים יחסית), וכך או כך זו בעיה שלא צריכה להיות.אבל גם השאלה היא מהי הסתרה: האם כי הוא לא מאפשר לך לראות את כל הסטאטוסים שלו, ולא את מה שכותבים לו בטיימליין, או משום שהוא לא רוצה שתראי התכתבויות שיש לו. התכתבויות, זה כבר יותר קרוב למייל האישי שלו, וזה אולי משהו אחר. יותר פרטי. וגם זה, איך לומר? בעייתי, כשזה מוסתר. כי אנחנו חיים בעידן שבו קל ליצור קשרים חברתיים מחוץ לזוגיות, וכי הזוגיות צריכה לכן יותר מקדמי ביטחון כדי להיות יציבה.אבל, בצד כל אלה, אם מדובר בהתכתבויות, אני יכול לראות גם דברים אחרים, שהם יכולים להיות מוצדקים - כמו התכתבויות עם חברים ובני משפחה, שקשורים לסודיות ולפרטיות שלהם.