האם אני שמרנית מדי? עצות וניתוח

תאריך פנייה: 18.11.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חגית
שאלה של התאמה ומהי שמרנות
18.11.2013 • 12:07

שלום
וברכה,אני בת 32. לפני שבוע הכרתי בחור דרך אתר הכרויות. יצא לנו לשוחח מספר פעמים ואנחנו בע"ה עומדים להיפגש.קרה לי דבר שלא אופייני לי, נדלקתי עליו ממש רק מהשיחות בטלפון ומהתמונה.אני נמשכת אליו. בגלל שלצערי היו לי הרבה אכזבות ודחיות בעבר, אני חוששת לאבד אותו. כרגע אנחנו משוחחים מידי יום, מתכתבים בהודעות. הוא מראה רצון להיפגש.הוא מגדיר את עצמו כליברלי, שקשה לו עם דחיית סיפוקים. הוא חושב שאני שמרנית וביקשתי שיסביר לי, לא רצה.הבנתי שהוא מתכוון שבקטע המיני הוא זורם ואני שונה בכך שיש לי מעצורים.מצד שני, אמר שאני לא אלחם בזה, זה מי שאני וזה בסדר.אמר שיבאס אותו לחכות, אבל הוא לא ילחץ.הייתי רוצה להבין יותר לעומק מה הכוונה ב"שמרנית".האם החששות שלי מוצדקים בכך שאדם שמדבר מיד בהתחלה על נושא מיני הוא פחות רציני, או שאני שמרנית, והוא טוען שאם הוא מזכיר נושא מיני, זה לא אומר שהוא לא רציני.שנית, מה לעשות עם החששות שלי לאבד אותו? אני חוששת מכיוון שאנחנו שונים, הוא אוהב לשתות ולבלות בפאבים, ואני בחורה ביתית שלא שותה ולא מעשנת. האם שוני בין בני זוג יכול להיות מכשול, או אולי אפשר לגשר על זה ולפתח זוגיות מעניינת?בבקשה תרגיע אותי, אני צריכה חיזוק חיובי לפני שאני נפגשת איתו.הדימוי שלי מעט נמוך, ואני חוששת שלאורך זמן אני לא אהיה מספיק מעניינת עבורו ולא אצליח לספק לו ריגושים לאורך זמן. .מה לעשות?תודה,חגית (שם בדוי)

ד"ר אורן חסון
האם אני שמרנית מדי?
18.11.2013 • 16:28

חגית יקרה,
האמת היא שאני לא יודע מה את אמורה לעשות, כי אני לא מכיר אותו. יתכן, ואת צריכה לקחת זאת בחשבון, שאת טועה. ושהוא רואה הזדמנות בכך שנדלקת עליו. את אומרת שהוא "מראה נכונות" להיפגש, וזה לא עושה רושם של "רוצה". ברור שאת רוצה. גם לו ברור. הוא כבר העביר את השיחה לנושאים מיניים, כשהוא אומר לך שהוא מעדיף שלא לחכות עם זה, גם אם את אומרת שאת שמרנית (ובעצם, הוא אומר - ואולי מתכוון בזה למשהו שהוא קצת פגום בעיניו, ולו רק כי הוא יפריע לו להשיג את מה שהוא רוצה). זה אומר שהוא מצפה לסקס, במוקדם או במאוחר, ורצוי מוקדם. האם הוא מצפה גם לאישיות נעימה? לאישה שמעניינת אותו ולמישהי שאולי ירצה לבלות איתה את חייו? - אני לא יודע. מה את חושבת? הוא בחור שאוהב לשתות ולבלות בפאבים, ואת לא. יתכן שהוא רגיל לחשוב על בילויים עם נשים, בין אם הוא מצליח בהם ובין אם לאו, אולי יותר מאשר על זוגיות לאורך זמן. כך שאני לא יודע מה ה"סטייט אופ מיינד" שלו.אם את חושבת שאת צריכה "למלא תפקיד" בשבילו, ולעבוד קשה כדי לספק ריגושים לאורך זמן, אז אולי הוא לא האדם המתאים לך, יותר ממה שאת לא מתאימה לו. יתכן מאד שמבחינתו תתאימי לו לטווח קצר, להרפתקה או כאתגר כיבוש, אבל לא לטווח ארוך, ואולי הוא יודע זאת כבר עכשיו. ואולי כל זה מה שהוא רוצה.אני יודע שאני מפחיד אותך בזה. אני לא באמת יודע מה הוא רוצה, ואני מבין גם את חוסר הביטחון שלך, שעלול להפוך אותך לפגיעה יותר. אני רק רוצה לומר לך שאולי את רצה מהר מדי כדי לרַצות (ר' עם פתח) אותו, במקום לחשוב על מה שנכון לך.ראי בבקשה מאמר שכתבתי בפייסבוק -האם אני מתמסרת מהר מדי בדייטים?, שאולי יעזור לך להבין עוד קצת איך לנהל פגישות ראשונות על פי מה שנכון לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083