הסתכלות על נשים: דילמה זוגית
חייב עזרה במהירות,בבקשה
בעיה שחייבת פתרון!
⌄
אני רן,מבקש עזרה דחוףףף!אני במערכת יחסים כבר שנה וחצי עם אהבת חיי,אנחנו בני 24 ,זאת אהבה עצומה ואני הבנאדם הכי מאושר שקיים,אנחנו כבר מאורסים והכל באמת חלום..יש בעיה אחת שהורסת הכל,אני לא מצליח להימנע מלהיסתכל על בחורות אחרות גם שאני נמצא איתה למרות שאני לא רוצה לעשות את זה ובאמת שאני לא מסתכל בקטע של משיכה ,אני חושב שזאת בעיה..זה מאוד קשה לה וזה גורם לה ממש לחוסר ביטחון רציני ואפילו כמעט להימנע לגמרי מכל מגע מיני איתי..חשוב לי לציין שחברה שלי היא בחורה שנראית יותר ממעולה ומאוד נשית וסקסית ככה שממש לא זאת הסיבה להסתכל על אחרות..אני מאוד אוהב אותה ואני לא יכול יותר לשאת את זה שאני פוגע בה..אני מפחד לאבד אותה וכלכך לא רוצה שזה ייגמר,מתחילה להיגמר לה הסבלנות,אני ייעשה הכל כדי לשנות את זה...תעזרו לי,מה צריך לעשות??
ד"ר אורן חסון
חלונות ראווה למה שעובר לנו בראש
⌄
רן יקר,
זו דילמה. מצד אחד, נורמלי להסתכל. גם כי זה כוחו של הרגל, ולא קל לסיים אותו, וגם כי טבעי לגבר להסתכל על נשים מושכות. אלא שבאמת קיימת השאלה: עד כמה זה חזק? ברור שככל שנשים יעניינו אותך פחות, תסתכל פחות. ככלל, נשים מביטות בגברים פחות, ראשית, כי זו דרך להימנע מהטרדות, ושנית, משום שכאשר הן אינן מעורבות רגשית, זה הרבה פחות מעניין. אצל גברים ההשפעה הרגשיתחזקה פחות. אבל תנסה לשנות הרגל של נשים מסויימות להתעכב ליד מראה, או להביט בחלונות ראווה מסויימים, או את הנטייה של גברים מסויימים להביט בגאדג'טים אלקטרוניים, או מכוניות ספורט מבריקות, ותראה עד כמה קשה לשנות הרגלים, מצד אחד, ומצד שני, עד כמה חזק הקשר בין נושאי העניין שלך לבין ההרגל להביט באובייקט מסויים. במילים אחרות, אני אומר לך שההרגל שלך מצביע על כך שנשים עדיין מעניינות אותך, וגם שלא קל לשנות את ההרגל. ה"משיכה" הרגשית, ואולי גם המינית, אכן לא רלוונטית. מה שיותר רלוונטי היא כנראה המחשבה האוטומטית להשוות, לרצות לדעת מה יש, ואולי גם לדעת אם היית יכול לו היית רוצה. בדיוק כפי שכך הדוגמאות שנתתי, על מבט במראה, בחלונות ראווה או בגאדג'טים.אם זה מפריע לך, ואם זה מפריע לבת זוגך, תצטרך לומר לעצמך: וואלה, זה קשה. וגם: אבל אני יכול. זו עבודה טיפולית לכל דבר. אתה יכול להיעזר ביעוץ פרטני, אבל אני מציע לך, עוד לפני זה, לתרגל את זה עם עצמך כשאתה לבד. כאשר אתה מתפתה, עבור לחשיבה על נושאים אחרים.
חייב עזרה במהירות,בבקשה
חלונות ראווה למה שעובר לנו בראש
⌄
תודה רבה אני ייסם הכל ומאוד מקווה שזה ייפסק,האם נתקלת במקרים שזה הפסיק?ועד כמה ייעוץ פרטני עשוי להועיל?