הגרוש מטיל עליך אחריות

תאריך פנייה: 30.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
mazalsmi
החבנתי שהגרוש לוקח סמים
30.04.2010 • 14:14

הגרוש התחיל לדבר על התאבדיות ורצון עז למות כי אין לו מה לעשות בחיים ולפי מה שהבנתי הוא חייב הרבה כסף לשוק האפור ואין לו הרבה ברירות והוא רוצה רק שתהיה לו תאונה והוא מקלל אותי הרבה מאוד בזעם נוראי וגם הגיע לאלימות פיזית עימי אני לא בחורה שיושבת בשקט והולכת להתלונן אני מחזירה לו בחזרה אבל יש לו לפמים כח עליי אינני יודעת מה לעשות אני דואגת לו נורא שיקרה לו משהו יש לו את כל התופעות של נרקומן

ד"ר אורן חסון
להעביר אחריות
02.05.2010 • 14:53

מזל יקרה,
הגרוש שלך הכניס אותך לדילמה בלתי אפשרית כמעט. אלא שהחסרת המון אינפורמציה חשובה: האם יש לכם ילדים משותפים? כמה זמן אתם בנפרד? בני כמה אתם? ובמילים אחרות: מדוע את רואה את עצמך אחראית עליו ומה עדיין מחבר אותך אליו?האחריות שהטיל עליך אינה אחריות שלך, אבל ברור שאת לוקחת אותה, כי את דואגת. השאלה היא אם זה חלק מהעניין ביניכם? העובדה שהוא מטיל עליך אחריות על הכשלים שלו? האם רק כך הוא מצליח לשמור אותך קרוב אליו, ולכן הוא מקצין את התנהגותו ודבריו? בדקי את עצמך היטב, ודאגי לכך שהאחריות הזו תעבור לאנשים אחרים: ליידע את בני משפחתו המורחבת, את חבריו הקרובים, ואם צריך – את מוסדות הרווחה והסעד (טלפני לעיריה, ובקשי סיוע של עובד/ת סוציאלי/ת).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083