הסכם ממון ואגרסיות בזוגיות
דיקלה
מרגישה אבודה בתוך ים של רציונל
⌄
אורן שלום,אני אנסה לקצר עד כמה שניתן. אני ובן זוגי ביחד שנה וחצי, גרים ביחד ואמורים להתחתן בקרוב. אני חסרת ממון ואילו הוא (הסתבר לו ולי בשבוע האחרון) יקבל מיליון וחצי אלף ש"ח מהוריו כדי לבנות וילה בעצמו (הוא אוהב לבנות..) היעד לא רחוק מנהריה (מושב באמצע שום מקום). הנכס כמובן יהיה רשום על שמם של ההורים, העניין הוא שאני מתחילה להרגיש מאויימת היות וכביכול אני בבעלותו...הרי אם אעבור לגור איתו וביום מן הימים נתגרש אז מה יהיה איתי? אני בת 31 והוא בן 28 . בחור מאוד רציונלי, הוא גם מאוד קיצוני מה שאומר בין היתר שאם אנחנו נפרדים מההיכרות שלי איתו הוא יניח לזכרונות ולאמוציות כהרף עין וימשיך בחייו. השאלה היא אם אני עוברת מתל אביב למקום מרוחק, וניפרד מתישהו אני אישאר חסרת כל...כשהעלתי את זה אמרתי לו בין היתר שאני לא האדם שיחתום על הסכמי ממון ויבקש רכוש שלא מגיע לי, הוא מצידו אמר לי שאי אפשר לדעת מה לאן תוביל הדרך ושאם באמת נתגרש אז כדאי שאני אחסוך מהמשכורת האישית שלי אפילו 3000 ש"ח כך שאוכל לדאוג לעצמי במקרה הצורך...אמרתי לו שזה נשמע שכך הוא בעצם מתנער מאחריות אבל הוא אמר שזה בכלל לא נכון ושהכוונה שלו שתמיד אוכל להסתדר בעצמי לא משנה מה יקרה...אני מרגישה מוזר...ובאופן מוזר פגועה ומרוחקת, אני יודעת שאין הבטחות אבל כל הרציונל הזה עוד לפני שהתחתנו הופך את המערכת זוגית ל"פחות נקייה" עבורי ואני די מסתגרת...אני יודעת בוודאות שאם יקרה משהו הוא פשוט ימשיך בחייו מבלי להביט לאחור. יש אמירה שאומרת שצריך גם לדעת ממי להתגרש- ואני לא בטוחה שזה האדם הנכון להתגרש ממנו...עוד משהו על הדרך- אתמול נסענו ברכב והצקתי לו עם זה שאני רוצה לשמוע מוזיקה באייפון שלו הוא אמר שאני משגעת אותו, נתן לי מכה די חזקה ברגל ועצר בצד הדרך....גם אם הדבר נכון ואכן "שיגעתי" אותו, תגובה אגרסיבית מהסוג הזה לא אמורה להדאיג אותי? בעבר כשהיינו רבים הוא היה משתיק אותי עם כף היד שלו...הוא אמר לי אתמול שאחת הסיבות שהוא עדיין לא רוצה ילדים היא שהוא פוחד לטעות איתם ולכעוס על כל דבר שהם עושים שלא נראה לו- אבא שלו היכה אותו כשהיה ילד והייתה לו ילדות קשה רק בחמש שנים האחרונות הוא חזר לחיק המשפחה...אני אשמח אם תכתוב בכנות מה אתה חושב שעליי לעשות, אני פוחדת להירדם בעמידה.
ד"ר אורן חסון
לעשות סדר חוקי בהגיון, לטפל בזעם
⌄
דיקלה יקרה,
כתבת כאן על שני עניינים שונים לחלוטין. האחד, קשור להסכם ממון ביניכם. התייעצי עם עורך הדין. מן הסתם, על מה שהוא מביא, הוא רוצה לשמור, וזה מובן. אלא שמה שקורה משם והלאה, תלוי בדינמיקה שלכם. בדקי זאת עם עורך דין, כי נדמה לי שכל הכנסה משם ואילך, של שניכם, אמורה להתחלק ביניכם על פי חוק. בנוסף, קחי בחשבון שאם את הולכת אחריו ל"מדבר מקצועי", כלומר, מקום שבו יהיה לך קשה יותר להתפתח כלכלית, גם זה צריך להילקח בחשבון אם תתגרשו, שכן הוא אמור לפצות אותך על זה. אבל כאמור, את כל זה את אמורה לבדוק ולפתור עם עורך דין משלך. ברגע שהוא העלה את השאלה של הסכם ממון, יש לך הזכות שעורך דין שלך ינהל זאת.לגבי האגרסיות שלו, אני מבין שהוא מודע לזה. זה לא יעבור לבד, ואם הוא לא יעשה שום דבר בעניין, הוא יצטרך לחכות לנצח כדי להיות בטוח. לכן כדאי שיטפל בזה, ובעיקר אם הוא מודע לזה.