הסכם זוגיות: התחייבות לשנה

תאריך פנייה: 26.07.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
טלי
להוציא לו את החשק לבגוד
26.07.2005 • 14:37

ד"ר חסון היקר,
ראשית כל תודה. אני חושבת שהפורום הזה חשוב ותורם רבות.ובאשר לעינינו..קיבלתי את עצתך וביקשתי מבעלי לחתום על מסמך בו כתוב כי במידה ושוב יכנס למערכת יחסים מחוץ לנישואים יופעל הסכם ממון וכ"ו וכ"ו.בתמורה הבטחתי לו, להפסיק לאבסס על המקרה ולהוציא את הגברת מחיינו לתמיד.בעלי ביקש זמן לחשוב על כך, במהלכו הוא התיעץ עם המטפל שלו. ובסופו של דבר הסכים לחתום על המסמך למשך שנה. (יש לנו עורכת דין שתלווה את התהליך).האם לשמוח או לבכות?האם להתעקש או להסכים?אנחנו בכיוון הנכון?

ד"ר אורן חסון
להוציא לו את החשק לבגוד
27.07.2005 • 01:55

טלי יקרה,
הצעתי לעשות חוזה כזה נבעה לא רק מהצורך שלך להבטיח את עצמך (http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=93&MsgID=622535), אלא גם ליצור בו מחוייבות (על-ידי הגדלת מחיר העזיבה) באופן שלא רק ייאמר, אלא גם ייראה וייעשה. והנה, בעקבות עריכת ההסכם ביניכם למדת שני דברים, ומכאן הבלבול שלך: האחד, שהוא אכן מוכן להתחייב, והשני, שהוא לא מוכן להתחייב לנצח, ובעצם שכרגע הוא מוכן להתחייב לשנה אחת בלבד. זה אומר שהוא עדיין לא יודע "סופית", אבל שהוא בהחלט מוכן להקדיש שנה מחייו לבדיקת האפשרות להשאר איתך. זה שגיבית את התהליך עם עורך דין זה יפה, כי זה מחייב, ובעצם גם אומר לך שהוא מוכן להתחייבות הזו.אתם בתהליך. הוא לא רוצה עדיין להתחייב לכל החיים, אבל הוא מוכן להתחייב. אז למה שלא תשמחי? את הרבה יותר יפה כשאת מחייכת (זה מוכרח להיות נכון!), והוא ירצה אותך יותר כשאת מחייכת (ואין לי ספק שגם זה נכון).והערה לג' שהוסיפה את הערותיה (בצרוף הערה שאני לא אוהב התערבות של אחרים):מדיניות האתר סטארמד היא לא לאפשר טוקבק, אבל אני מודה שהמדיניות הזו מועילה לי, משום שהיא חוסכת לי להעיר ולהתייחס לדברים שאני חושב שלא רק שלא יועילו, אלא שלפעמים אפילו עלולים להזיק. זה יגזול ממני הרבה יותר זמן, ולא אספיק לענות למי שאני אמור לענות לו. ובאשר לדברייך: טלי אכן מלווה את התהליך עם עורך דין. כך שהנקודה הזו ממילא סגורה. אלא שההצעה שהעלית: "תגדירו הארכהאוטומטיתשל ההסכם הזה, אלא אם כן הוא מודיע פרק זמן מראש על שאינו מעוניין להמשיך את ההסכם.", היא הצעה מעולה כאשר מדובר בשכירת דירה, אבל בעייתית כאשר מדובר ביחסים. כי ממילא פרק הזמן שיינתן מראש להצהרה על סיום "החוזה" אינו חשוב. אם הוא יגיד חודש קודם או חודשיים לפני תום השנה שהוא ירצה לסיים את הקשר בסיום השנה, המטרה ממילא לא הושגה, כי המטרה היא להמשיך ולהיות ביחד. אז מה? שימשיכו להיות חודשיים ביחד כאשר הם יודעים שאחר-כך הם יפסיקו? ולמה? רק כדי שהוא ירגיש דפוק שהוא מחוייב לא ליצור קשרים חדשים אחרי שהוא כבר הודיע שהוא סיים את הקשר הזה? אין מדובר כאן בדירה, מדובר ביחסים, ולכן אין צורך בזה. להפך – כרגע הוא התחייב לנסיון של שנה, וזה מצב מנטלי של מחוייבות טוב יותר מאשר זה שמצריך אותו לתכנן פרוק עוד לפני תום השנה. ואגב, ג', בואי ונסיים כאן את הדיאלוג שלנו, כי עם כל העניין, אין לי אפשרות במסגרת הזו להכנס לדיון תאורטי בשאלה מה יעבוד טוב יותר ואיך. בינתיים, ימים יגידו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083