הסיפור שלה: התמודדות עם חוויות עבר
דנה
מצב לא פשוט
⌄
אורן חסון שלויש לי אחות , קטנה ממני , שספרה לי מזמן שאחי הגדול ממנה התריד אותה מינית וזה כל הזמן צף ועולה מחדש. היא גם אומרת שהיא לא יכולה לסבול אותו ולא לראות אותו מול העיניים. לאורך השנים הם היו בקשר ובזמן האחרון היא מנסה להתרחק ולנתק קשר ממנו.הבעיה שיש לנכד שלו בר מצווה והיא לא מעוניינת ללכת ואני מפצירה בה שתלך כי זה לא קשור אחד לשני . אני אומרת לה שהיא לא צריכה לנתק את הקשר עם הבת והנכד בגלל הסבא. היא מתעקשת לא לבוא. יש לציין שהיא בת חמישים וחמש נשואה עם ילדים. הבעל יודע את כל הסיפור. למעשה אצלה במשפחה הכל גלוי בעניין הזה.מה דעתך, האם היא באמת לא צריכה ללכת לבר מצווהתודה
ד"ר אורן חסון
הסיפור שלה
⌄
דנה יקרה,
את מדברת על הטרדה מינית, שלא ברור לי לפני כמה שנים היתה, בני כמה הם היו, והאם זו "הטרדה מינית", שעל פי ההגדרה היא מילולית בלבד, או פגיעה מינית אחרת כמו מעשים מגונים או אונס. אפשר שאת "מכבסת מילים". גם לא ברור לי עד כמה מה שלא היה, הטרדה או פגיעה מינית, פגעה בה נפשית. גם את לא יודעת. יש לך השיפוט שלך, אבל היא חיה עם הרגשות שלה. בין אם היא מדמיינת, ובין אם היא מעצימה ומגזימה, ובין אם היא באמת מרגישה את מה שהיא מרגישה בעוד שאת לא היית מרגישה כך על אותן חוויות - היא כבר ילדה גדולה, ויודעת מה טוב לה. זה שלך זה לא טוב, ושאת רוצה הרמוניה משפחתית, זה סיפור אחר. הסיפור הזה הוא בעיקר שלה, ולא שלך. אם זה מה שטוב לה, ואולי אם זה מה שפחות רע לה, זו החלטה שלה.